ROZHOVOR: Při focení dvakrát spadl z koně, přesto to Dominik Chabr, nejkrásnější muž světa, nevzdal a usedl do sedla i potřetí
Foto: Daniel Šeiner
Litoměřice

Most - Opravdu napínavé a horké chvilky přichystal celému týmu Dominika Chabra, MAN OF THE YEAR 2022, při focení promo-sponzorských fotek španělský kůň Argento. Finálový kostým, ve kterém Českou republiku prezentoval a nakonec i vyhrál mezinárodní soutěž, se Argentovi nezamlouval a hlavního hrdinu ze sedla rovnou 2x vyhodil.

Kostým z dílny společnosti Preciosa a návrhářky Anny Tejklové a jejího manžela, je oceněný na 150 tisíc korun. Charakterizuje vrchol české gotiky za vlády Karla IV.. Podobně pojatý kostým z České republiky ještě nikdo na světové soutěži neměl.

Focení probíhalo na mosteckém Hipodromu. Jak přesně, to čtenářům popsal model Dominik Chabr, fotograf Daniel Šeiner a organizátor akce Vlasta Vébr.

S focením máte velké zkušenosti, pracujete už pár let jako model. V čem bylo tohle focení jiné a jak to probíhalo?
Dominik Chabr: "Ano, s focením mám velké zkušenost, ale na koni jsem ještě nefotil. Byla to tím pádem pro mě novinka, protože nevíte, jak se může kůň v dané situaci zachovat. Konkrétně jsem zažil mnoho zajímavých chvilek při tomto focení jako například kdy Argentovi (kůň) zavlál plášť u zadku, a to se mu moc nelíbilo a rozhodl se mě sundat ze sedla."

0211dominik2

Foto: Daniel Šeiner

Jak náročné je zorganizovat celou akci?
Vlasta Vébr: "Organizuji celou řadu nejrůznějších akcí, proto to zas až tak náročné nebylo a navíc, nebyl jsem na to sám. Koně nám doporučila Olinka Šebková z Jezdecké společnosti a Dominik si domluvil fotografa Daniela. Všichni se navíc dobře známe, tak nebyl takový velký problém se domluvit. Rámcově jsme věděli, že se bude fotit v areálu Hipodromu, věděli jsme, co Dominik bude mít na sobě a jaký má být výsledek, věděli jsme i jaké počasí chceme a tak jediné, co jsme museli bedlivě sledovat, byla předpověď. V den, kdy se mělo fotit, majitel koně převezl ze Svinčic na Hipodrom, Dominik si přivezl finálový kostým, kterým reprezentoval na Bali a vyrazili jsme."


Kdy se vše změnilo? 
Dominik Chabr: "Celou dobu jsme postupovali podle plánu. S koněm jsem se seznámil, projel jsem se na něm bez pláště a vše bylo v pohodě. V momentě, kdy jsem si na sebe vzal národní kostým a začal foukat vítr, tak se vše změnilo. Argentovi se toto nelíbilo, což mi dal najevo tím, že se se mnou rozeběhl a rozhodl se mě vyhodit. A tato akce se opakovala ještě dvakrát. Argento si párkrát vyhodil i z kopýtka, aby mně dokázal jeho španělskou sílu. A napotřetí jsme se rozhodovali, zdali v tomto focení pokračovat či ne. Vlasta i ostatní přítomní ani nedýchali. My s Danem jsme se rozhodli, že to nafotíme. Já jsem však Argentovi věřil, změnili jsme taktiku a plášť jsem spustil zboku dolů, aby mu nevadil."

0211dominik1

Foto: Daniel Šeiner


Fotografové pro pěknou fotku jsou schopni udělat prakticky cokoliv. Co jste říkal na to, že Dominikovi šlo o život a i přes varování Dominik na koně znovu sedl?
Daniel Šeiner: "Pro dobrou fotku jsem opravdu schopen udělat cokoliv. Mám vždy jasnou představu o tom, jak by měla fotka ve výsledku vypadat a držím se toho, jak jen to jde. Vsázel jsem na to, že Dominik je chlap, který to zvládne i s tím rizikem a nemýlil jsem se. Dal to! Je to borec. Ještě víc by se mi tedy líbilo, kdyby se kůň vzepjal na zadní a Dominik na něm seděl s vítězným pohledem do foťáku a rozevlátým pláštěm na zádech. Tak snad není všem dnům konec.


Co se vám honilo hlavou, když jste viděl, jak se kůň chová? Měl jste strach?
Vlasta Vébr: "Kůň je kůň a nikdy nikdo přesně nemůže předpovědět-odhadnout jeho chování. Dominik se s koněm seznámil a na místě vše probíhalo dle plánu, do té doby, než si Dominik vzal plášť, který ve větru samozřejmě plápolal a to se Argentovi vůbec nelíbilo. Přiznávám, strach jsem měl, jsem velice často u koní a vím, co vše se může stát. Dominik je ale vytrénovaný z ledu, nevzdal to a nakonec se vše nafotilo. Poslední minuty už jsem se modlil, ať už fotograf  Dan zavolá, že má vše a můžeme končit. Když se ono MÁM VŠE ozvalo, spadl mi balvan ze srdce.

0211dominik3

Foto: Daniel Šeiner

Bál jste se? Kůň přece jenom neváží 10 kilo….
Dominik Chabr: "Jistý respekt jsem samozřejmě měl, ale zvířata miluju. Nebál jsem se tedy. Je znát, když se s vámi rozeběhne kůň, který má 600kg, takže musíte být opatrný, jak se na koni chováte, nebo on. Může to být velmi nebezpečné a může dojít až na nejhorší."


Zažil jste někdy nějaké podobné dramatické focení?
Daniel Šeiner: "Občas dramatická focení zažívám, někdy pro mě, někdy pro modela/ku. Už se mockrát stalo, že někdo z nás byl mokrý, odřený, špinavý…, ale vždy to skončilo s úsměvem a výkřikem “ Super, mám to! “ pak ten snímek stál za to!"

Foto: Daniel Šeiner

0211dominik4

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru