Chirurgové z Masarykovy nemocnice přednášeli na sympoziu v Japonsku
Foto: Krajská zdravotní
Litoměřice

Japonsko - Česko-japonské chirurgické sympozium zaštítěné International College of Surgeons se uskutečnilo ve dnech 20. až 27. listopadu 2022 v Japonsku. Sympozium se konalo po tříleté přestávce zapříčiněné pandemií onemocnění COVID-19. Za Chirurgické oddělení Krajské zdravotní, a.s. – Masarykovy nemocnice v Ústí nad Labem, o.z., se ho zúčastnili primář oddělení MUDr. Martin Sauer a MUDr. Otto Johanides.

Sympozium bylo součástí kongresu Japonské chirurgické asociace, které se účastnilo celkově více než čtyři tisíce chirurgů. Účast špiček oboru z předních japonských univerzitních nemocnic zajistilo vysokou odbornou úroveň. Odborná sdělení prezentována primářem MUDr. Martinem Sauerem a MUDr. Ottou Johanidesem se týkala zkušeností s chirurgií aneuryzmatu aorty s robotickou chirurgií.

„Atmosféra byla více než přátelská a při všech setkáních se hovořilo o medicinských i společenských tématech. Nejvíce japonské kolegy zajímala chirurgie prsu, onkochirurgie a z ní nejvíce kolorektální chirurgie s akcentací na chirurgii robotickou. Od japonských kolegů jsme získali nové zkušenosti a navázali kontakty pro další spolupráci,“ pochvaluje si primář MUDr. Martin Sauer.

V příštím roce se uskuteční sympozia rozšířená o účast kolegů z USA, která by měla proběhnout v Pardubicích, v Uherském Hradišti a ve slovenské Bratislavě. Masarykova nemocnice hostila japonské kolegy v rámci 22. Česko-japonského sympozia v roce 2015 na Větruši.

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru