Zdravotní sestra, maminka tří dětí, skončila po operaci kvůli narušení míchy na invalidním vozíku
Zdroj: ASPEN.PR
Litoměřice

ČR - Soňa, která jako zdravotní sestřička na interním oddělení pomáhala druhým, musela v roce 2020 podstoupit operaci nádoru. Při operaci však byla narušena mícha a paní Soňa skončila na invalidním vozíku. Pomozme Soně získat finance pro další terapii, která má zásadní vliv na její zdravotní stav a tím celý zbytek života.

Příběh paní Soni je plný naděje. I přesto, že maminku tří dětí zasáhly vážné zdravotní potíže, lze popsat vývoj její léčby jako zázrak. Tato žena, která jakožto všeobecná sestra na interním oddělení pomáhala druhým, musela v roce 2020 podstoupit operaci nádoru. Při operaci však byla narušena mícha a paní Soňa skončila na invalidním vozíku. Pro ni i rodinu to byla velmi těžká rána. Ale nevzdali se a zvládli životní zkoušku skvěle. Dokázali získat první finance na pomůcky i rehabilitace.

Operace se zdařila jenom napůl

Před dvěma lety byl paní Soně diagnostikován nádor v míše na krční páteři. Musela podstoupit náročnou operaci, která se na jednu stranu povedla v tom, že se lékařům podařilo nádor plně odstranit, ale bohužel došlo současně k výraznému poškození míchy. Soňa zcela přestala cítit dolní končetiny, a i cit v rukou měla pouze slabý. Ocitla se na invalidním vozíku a na dlouhé měsíce byla oddělena od svých nejbližších, hlavně od tehdy teprve devítiletého nejmladšího syna.

„Její manžel s celou rodinou ale vynaložili všechny síly, aby sehnali finanční prostředky na přestavbu domova pro potřeby jejich maminky na vozíčku. A díky mnoha dobrým lidem, kteří se složili na rehabilitace a fyzioterapie, mohla paní Soňa začít cvičit a zvolna se přibližovat ke svému snu, být zase co nejvíce soběstačná a k dispozici svým blízkým,“ prozrazuje Dominika Uhrová z NF Galenos, který pomáhá shánět potřebné prostředky pro Soňu.

Paní Soňa popsala, že si na začátku intenzivní fyzioterapie nedokázala představit, že by mohla dokázat i jinou činnost, než že aspoň s pomocí rukou přesedne z vozíku na lůžko nebo na WC. Bylo pro ni velkým překvapením, když po několika měsících dokázala k přesunům částečně zapojit i dolní končetiny a zlepšila se také její koordinace trupu. Těšily ji pozitivní reakce nejen rodiny, které pro ni byly obrovskou motivací pro další terapie.

edeniky 5630

Svěřila se, že to byla velká dřina a překážky si vyžádaly hodně její trpělivosti a odhodlání. Dnes už se dokáže dostat do kleku a také se ze země sama posadí na vozík či naopak se spustí šikovně z něj dolů. Stále ale ještě bohužel necítí pohyby a polohy dolních končetin.

Soňa potřebuje další intenzivní individuální terapii, specializovanou přesně na míru její diagnózy. Od dalších rehabilitací si slibuje, že ještě více posílí své tělo a konečně se dokáže sama postavit. Pro svůj sen, aby zase mohla chodit a postarat se o sebe, svoji rodinu a pacienty v nemocnici, je ochotna i nadále dělat maximum. „Moje děti jsou pro mě motorem, abych došla k cíli“, říká.

Pomozme Soně získat finance pro další terapii, která má zásadní vliv na její zdravotní stav a tím celý zbytek života. Pokud chcete Soně pomoci, můžete poslat libovolnou částku na transparentní účet. Více na pomocprosestricku.cz.

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru