Na Litoměřicku stále dochází k výpadkům autobusové dopravy. Cestující postrádají desítky spojů
Ilustrační foto
Litoměřice

Litoměřicko - V Litoměřicích, stejně jako v Lovosicích a na řadě dalších míst kraje nadále dochází k výpadkům autobusové dopravy. V Litoměřicích se situace nevyhýbá ani městské hromadné dopravě (MHD).

„Dílčí výpadky jednotlivých autobusových spojů na linkách MHD byly a jsou způsobovány nedostatečným personálním zázemím, resp. počtem řidičů dopravce, kterým je společnost TD BUS a.s.,“ odpovídá na časté stížnosti cestujících vedoucí odboru dopravy a silničního hospodářství městského úřadu Jan Jakub. Nejedná se tedy o oficiální omezení, ale o nahodilé výpadky dle momentální situace dopravce, které nelze předvídat, a tudíž ani není možné na ně včas upozornit.

V Litoměřicích se pomalu chýlí ke konci výběrové řízení na nového provozovatele MHD, který by měl tuto službu provozovat následujících 10 let. „S jinými a lepšími autobusy a s novým dopravcem by již mělo být vše v pořádku,“ věří vedoucí Jakub. K zahájení provozu s novým dopravcem a na více linkách má dle předpokladů dojít v polovině letošního roku. Nízkopodlažní autobus bude nově zajíždět i na Mírové náměstí. Příslušné odbory městského úřadu zároveň s tím projednávají otázku označení a vybavení stávajících i nových zastávek.

Dopravce, který zatím provozuje MHD v Litoměřicích, měl v uplynulých měsících jezdit i celou řadu objednaných „krajských“ spojů v rámci okresu Litoměřice. Docházelo však k neustálému nedodržování jízdních řádů a k výpadkům spojů. Nepříznivá situace vyvrcholila ukončením smluvního vztahu s krajem. Dopravu nyní nově zajišťuje Dopravní společnost Ústeckého kraje (DSÚK), ale vzhledem k nedostatku řidičů došlo k jejímu omezení. Cestující na Litoměřicku tak od ledna dočasně postrádají desítky autobusových spojů, a to hlavně ve večerních hodinách.

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru