Seniorská obálka může pomoci při záchraně života. Litoměřice ji nabízí jako první v kraji
Zdroj: www.litomerice.cz
Litoměřice

Litoměřice - Litoměřice, jako první město v Ústeckém kraji, nabízí službu pro samostatně žijící seniory. Mimořádný projekt „Seniorská obálka“ má pomoc záchranářům v péči o seniory v nepříznivé situaci. Tiskopis, do kterého jeho vlastník vyplní údaje o zdravotním stavu, lécích, které užívá, a alergiích, bude obsahovat i kontakty na blízké osoby.

Obálku s vyplněnou I.C.E. kartou (v překladu slovo „In Case of Emergency“, tedy „v mimořádném případě nebo případě nouze“) senioři umístí na vnitřní stranu dveří od bytu nebo na lednici. „Informace uvedené v „Seniorské obálce“ mohou ušetřit záchranářům čas, když jde o život pacienta,“ uvedla Renáta Jurková, vedoucí Odboru sociálních věcí a zdravotnictví Městského úřadu v Litoměřicích.

2101obalka1

Zdroj: www.litomerice.cz

Jak mohou obálku senioři získat? Kompletní sadu „Seniorské obálky“ lze od 1. února vyzvednout v bezbariérové kanceláři MěÚ Litoměřice se vstupem přímo z Mírového náměstí. Kancelář bude označena symbolem „Seniorské obálky“. Sociální pracovnice pro seniory a zdravotně handicapované občany zároveň poradí s vyplněním I.C.E. karty. Sadu obdrží samostatně žijící senioři, páry nebo rodinný příslušník po předložení průkazu totožnosti žadatele. V případě, že průkaz nebude předložen, rodinný příslušník může nahlásit jméno a adresu seniora, na kterou mu sociální pracovník obálku přinese. Tento postup je nastaven z důvodu zajištění ochrany a bezpečnosti seniorů. „Služba postrádá význam pro klienty domovů pro seniory, protože personál zařízení má potřebné informace k dispozici,“ dodává Renáta Jurková.

Záštitu nad službou "Seniorská obálka", která spadá do projektu „Implementace politiky stárnutí na krajskou úroveň“, převzal hejtman Ústeckého kraje Oldřich Bubeníček a senátor a starosta Litoměřic Ladislav Chlupáč.

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru