Most - Novou sezónu začíná mostecký autodrom. A vy můžete být u toho a ještě si přitom pořádně zařádit. Zájemci mohou v sobotu 23. března využít možnosti poznat trať mosteckého okruhu a svézt se vlastními auty po zdejší trati. Podle všeho bude o šanci zažít mostecký okruh z pohledu závodníka opět velký zájem.

Jak na to?

Pravidla jízdy na závodní dráze jsou stejná tak jako v předchozích letech. Zájemce o svezení si nejprve vyplní prohlášení účastníka, v němž souhlasí, že na trať jede na vlastní nebezpečí a vlastní odpovědnost.  Na startovní věži si poté zakoupí kupón v hodně 150 Kč, který ho opravňuje k desetiminutové jízdě na závodní dráze. Z bezpečnostních důvodů nelze překročit propustnost tratě, což je v tomto případě jízd 25 aut na trati. Z tohoto důvodu si zájemce zpravidla musí vystát menší, či větší frontu a poté je na pokyn pořadatele vpuštěn na dráhu.  Po absolvování desetiminutové jízdy bude účastník za postem dvanáct nasměrován na boxovou komunikaci po níž opustí trať.
V případě, že si zájemce zakoupí více kupónů, řadí se po odjetí znovu na konec fronty pro zopakování jízdy.

Když se vybouráte, nikdo vám to nezaplatí

Vzhledem k tomu, že se jedná o jízdy v sériových vozech nedoporučujeme pokoušet se závodit a trhat rychlostní rekordy. Prvkem, který by měl účastníky nabádat k obezřetnému chování na trati, je i fakt, že na havárii na uzavřeném okruhu se nevztahuje havarijní pojištění ani pojištění odpovědnosti za provoz motorového vozidla.

I tentokrát budou platit přísná pravidla. Na okruh se smí pouze s auty, která mají platnou registrační značku a STK, anebo upravená vozidla opatřená bezpečnostním rámem a v odpovídajícím technickém stavu. Pro posádky v otevřených vozidlech platí povinnost použít při jízdě bezpečnostní helmu a helmu doporučujeme i posádkám ostatních vozidel. Dále nesmí být ve vozidle osoba mladší osmnácti let. Výjimku mají držitelé závodní licence FAS AČR platné pro okruhy, rallye a vrchy. Samozřejmostí je zákaz jízdy pod vlivem alkoholu a jiných omamných látek. V areálu bude přísně hlídáno dodržování maximální povolené rychlosti 30 km/h. Je zakázáno více osob ve vozidle, než kolik je povoleno v technickém průkazu daného automobilu.

K dispozici bude prodejní stánek s reklamními předměty, občerstvení a pořadatelé nezapomněli také na možnost prohlédnout si zázemí okruhu, jako je např. startovní věž s dispečinkem apod.

Autor: Autodrom Most

 

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru