O roudnický zimní stadion je stále větší zájem. Kapacity jsou maximálně vytíženy
Foto: Václav Marek. Zdroj: www.roudnicenl.cz
Litoměřice

Roudnice nad Labem - Roudnický zimní stadion se těší stále většímu zájmu. Atraktivní je nejen pro místní hokej, krasobruslení a veřejnost, ale i sportovce z okolí. Sportoviště hlásí maximální vytížení svých kapacit.

Roudnický zimní stadion jede na plné obrátky. Dlouhodobě velký zájem o ledovou plochu letos ještě narostl a časové kapacity sportoviště jsou maximálně vytíženy.

„Tím, že lovosický stadion přestal fungovat, zájem se ještě zvýšil. V podstatě jsme na hranici naplněnosti a již nejsme schopni vyjít vstříc dalším požadavkům. Máme plno každý den od rána až do večerních hodin,“ tvrdí jeho vedoucí a roudnický zastupitel Tomáš Dudek.

Neplánovaná technická odstávka lovosického zimního stadionu donutila tamější sportovce již v prosinci minulého roku hledat alternativu. Nalezli ji právě v místní hale, kde využili volných termínů v běžném provozu určeném především roudnické veřejnosti, školám a sportovním klubům. Od října do března jsou všední dny od 8.00 do 14.30 vytíženy školní výukou, kdy mohou roudničtí žáci ledovou plochu využívat zcela zdarma. Probíhají zde hokejové turnaje, závody v krasobruslení, tréninky obou klubů a samozřejmě i bruslení pro veřejnost. Zbytek času je pak využíván právě pro komerční zájemce.

„Vždy na přelomu srpna a září se se školami dohodneme, o jaké hodiny mají zájem a s rozvrhem se jim snažíme vyjít vstříc tak, aby se na stadionu nepotkávalo zbytečně moc žáků najednou. V posledních třech letech nám spolupráce funguje na výbornou,“ řekl Dudek.

„Roudnický stadion každoročně uvítá tisíce návštěvníků. Jsme rádi, že je o sportoviště zájem nejen ze strany roudnické veřejnosti, ale právě i našich škol, kterým pro žáky nabízíme volný vstup a ony ho v rámci výuky tělesné výchovy aktivně využívají. Komerční využití samozřejmě vítáme, nesmí však probíhat na úkor místních bruslařů“ dodal roudnický místostarosta Jiří Řezníček.

Na výuku, ani další běžný program sportoviště, tak zájem z okolí nemá zásadní dopad. Naopak přináší prostředky potřebné na údržbu a provoz stadionu.

„V rámci příspěvků města držíme vyrovnaný rozpočet. Z ekonomického hlediska se nám tak daří dobře. Budova se zdá být jako nová, ale čtrnáctiletá stavba samozřejmě vyžaduje údržbu a opravy. Vzhledem k vysokému zájmu o komerční využití sportoviště, se nám daří poměrně dobře držet ziskovost a tyto prostředky pak zpátky investovat do budovy. Kompletně jsme vyměnili mantinely a natřeli ledovou plochu. Je tak nejen bělejší, ale zároveň zlepšuje viditelnost v hale. Realizovali jsme také novou střechu na strojovně a v technologii se snažíme investovat tak, abychom snížili energetickou náročnost budovy. Letos nás nepříjemně zaskočil skokový růst energií. Snažíme se však hospodařit tak, abychom nemuseli přistupovat ke zdražení,“ přiblížil Dudek.

Na reportáž z roudnického zimního stadionu se můžete podívat ve vysílání MIS.

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru