Kavárna v Centru kultury Lovoš se už rýsuje. Bude tu i nový výtah
Zdroj: www.meulovo.cz
Litoměřice

Lovosice - V budoucí kavárně Centra kultury Lovoš se intenzivně pracuje. Zdi jsou vyštukované a v nejbližších dnech dojde na pokládku dlažby. Jako samostatná akce se také rozbíhá stavební příprava instalace nového výtahu, který propojí všechna nadzemní patra budovy.

Kromě pokládky dlažby v prostorách kavárny a jejího zázemí probíhá také osazování dělících skleněných konstrukcí do ocelových rámů, které budou kavárnu rozdělovat a stanou se originálním designovým prvkem prostoru. Po dokončení povrchových úprav budou nainstalovány zařizovací předměty, jako jsou bary nebo osvětlení. Interiérové práce by mohly být dokončeny v průběhu dubna, což předznamená stěhování prvního nábytku.

Fasáda budovy je již téměř hotová, s posledními úpravami se čeká na dokončení některých interiérových prací souvisejících s montáží oken a parapetů. Vzhled ulice Žižkova ovšem změní krom fasády také nová předzahrádka. Do ulice byla z kavárny vybourána další 4 francouzská okna, která rozšíří možnost obsluhy prostoru. Současně s těmito pracemi se rozbíhají také úpravy prostor budoucího infocentra budovy. Zde nyní probíhají bourací a hrubé stavební práce. „Na vše dohlíží osvědčená dvojice Monika a Michael White, designerka a architekt, kteří mají na svědomí velmi povedenou rekonstrukci Lovo Divadla z minulého roku. Jsem si jist, že z jejich rukou opět vyjde krásný, čistý a účelný prostor, který bude lidem sloužit minimálně stejně dobře jako náš nový sál,“ pochválil spolupráci starosta města Milan Dian.

1403kavarna2

Zdroj: www.meulovo.cz

Výběrové řízení na zhotovitele vyhrála společnost LT-BAU s.r.o. z Ústí nad Labem. Firma v loňském roce rekonstruovala také sál Lovo Divadla. Rekonstrukce kavárny, jejího zázemí a infocentra bude stát celkem 8 400 000,- Kč včetně DPH.

Zcela nový výtah bude vybudován v zadním traktu budovy. V těchto dnech byly zahájeny přípravné stavební práce pro bezbariérově propojení všech nadzemních pater budovy včetně nového baru v nejvyšším podlaží kulturního centra. „Současná nákladní zdviž ve foyer budovy se ukázala jako potenciálně nebezpečná. Špatně se ovládá a již několikrát jsme museli volat techniky k uvězněné osobě. Navíc nepropojuje nejvyšší patro, kde je nyní nový bar, kam je zapotřebí dopravovat jak osoby, tak zboží a materiál,“ vysvětlil Vladimír Šuma, místostarosta města. V rozpočtu města jsou na nový výtah vyčleněny 2 mil. Kč.

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru