VIDEO: Dopravní hřiště zahajuje provoz. Pro veřejnost se otevře v dubnu
Zdroj: www.roudnicenl.cz
Litoměřice

Roudnice nad Labem - Dopravní hřiště v areálu 3. ZŠ Školní předčasně vstoupilo do své třetí sezóny. V tomto týdnu byl spušten dopolední provoz pro školní výuku. Veřejnosti se otevře již začátkem dubna.

„Počasí nám letos přeje, proto bylo, oproti předchozím letům, rozhodnuto o dřívějším spuštění provozu hřiště. Prozatím je přístupné jen pro roudnické školy, ale veřejnosti ho otevřeme již příští měsíc tak, jak je zvyklá," řekl místostarosta Jiří Řezníček.

Do konce března ho tak budou v čase 9.00 - 12.00 navštěvovat pouze školní kolektivy. Od dubna se pak v čase 12.00 - 20.00 přidají i otevírací hodiny pro veřejnost.

Hřiště se výměrou 1100 m2 řadí k menším svého druhu, i tak však poskytuje vše potřebné pro dopravní výchovu, případně dopravní soutěže omezeného rozsahu. Jako plochu k případným dovednostním soutěžím lze však příležitostně využít jiné plochy v areálu školy. Asfaltové komunikace dopravního hřiště o šíři 1,5 m a celkovou délkou cca 200 m dětem nabízejí bohatý výběr prvků, se kterými se mohou setkat v reálném provozu. Kromě samotných značek je to celá řada křižovatek, včetně světelné signalizace, oválné okružní křižovatky, řadících pruhů, či středového dělícího ostrůvku. Samozřejmostí jsou pak přechody pro pěší, ale děti se mohou těšit např. i na železniční přejezd nebo parkoviště. Areál je přístupný přímo z objektu školy a hlídanou brankou ze směru od prodejny Lidl.

Zázemí hřiště si můžete prohlédnout v pozvánce MIS.

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru