Parkovací věž pro kola se bude stavět až na jaře, o dotaci ale město nepřijde
Ilustrační foto
Litoměřice

Litoměřice - Termín výstavby skleněné cyklověže v těsném sousedství vlakového a autobusového nádraží v Litoměřicicích byl posunut. Radní města schválili zrušení výběrového řízení na dodavatele stavby a vyhlášení nové soutěže. Stavba cyklověže by dle nové zadávací dokumentace měla být zahájena v březnu příštího roku a dokončena v květnu.

„Důvodem opakování výběrového řízení jsou nejasnosti a odlišné právní výklady poskytovatele dotace k provedeným zadávacím řízením na dodavatele automatického parkovacího zařízení pro kola. O dotaci, která představuje 90 procent nákladů vyčíslených na celkem 12 milionů korun, však Litoměřice nepřijdou,“ ujistila vedoucí odboru územního rozvoje městského úřadu Venuše Brunclíková.

Jedenáct metrů vysoká, prosklená parkovací věž se samoobslužným systémem bude stát vedle zelené budovy Českých drah na pozemku, který je majetkem města. „Nachází se v blízkosti centra, navíc na místě, kde se potkává autobusová i železniční doprava,“ poukázal na výhody umístění místostarosta Krejza. Vzhledem k tomu, že sousední budovu ČD nesmí převýšit, částečně bude zapuštěna do země. Zároveň s tím město zkulturní na své vlastní náklady přilehlé okolí.

Prosklená věž má pojmout až 118 kol, za jejichž bezpečné uložení cyklista zaplatí symbolickou částku. Součástí má být i nabíječka na elektrokola. Pouze o několik desítek metrů dál se nachází bývalý železniční tunel, který by radnice ráda přebudovala na parkovací dům pro 158 vozidel. Oba projekty jsou v souladu s chystanou koncepcí dopravy ve městě, která je ve stadiu příprav.

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru