Revitalizace sídliště pokračuje. Zapojte se do ankety o jeho výsledné podobě
Ilustrační foto: Pixabay.com
Litoměřice

Litoměřice - Regenerace sídliště v Pokraticích pokračuje. Pravděpodobně již v dubnu bude zahájena čtvrtá etapa rekonstrukce týkající se lokality ohraničené ulicemi Ladova a Alfonse Muchy.

Zároveň s tím město zahájilo projektové práce na realizaci páté etapy. V té souvislosti opět vyzývá občany, aby se prostřednictvím ankety i účastí na procházce s architekty zapojili do diskuse o výsledné podobě projektu.

„Obyvatele, kteří nám chtějí sdělit své představy související s chystanou 5. etapou, zveme 3. dubna v 16 hodin na prohlídku lokality,“ uvedla vedoucí odboru územního rozvoje městského úřadu Venuše Brunclíková. Sraz je v 16 hodin na křižovatce ulic Janáčkova a Alfonse Muchy. Rekonstruováno má být dětské hřiště, doplněny odpočinkové plochy, venkovní prvky pro mládež, opraveny pěší komunikace, dojde k prořezu a výsadbě zeleně, doplnění městského mobiliáře a změnám v parkování.

Kdo se nebude moci procházky s architektem dotčenou lokalitou zúčastnit, může svůj názor vyjádřit v anketě. Anketní lístky budou distribuovány do všech domácností v dané lokalitě. Vyplněné mohou být odevzdány do 15. dubna. Sběrným místem je vinotéka U Kapličky. Svůj názor můžete vyjádřit i ZDE.

Zatímco projekt 5. etapy revitalizace sídliště je ve fázi příprav, na realizaci 4. etapy již bylo vyhlášeno výběrové řízení. Práce zahrnou opravu dětského hřiště mezi ulicemi A. Muchy a Ladova, prořez a výsadbu zeleně, doplnění městského mobiliáře, úpravu exteriérových schodišť, změny v parkování apod. Zahájeny budou na jaře a skončí pravděpodobně na podzim. „Město i pro letošní rok získalo ze Státního fondu rozvoje bydlení dotaci ve výši 6 milionů korun, přičemž zhruba stejnou částku přidá na realizaci projektu ze svého,“ informoval místostarosta Václav Červín.

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru