S příchodem jara začaly v Litoměřicích opravy silnic
Ilustrační foto: Pixabay.com
Litoměřice

Litoměřice - S příchodem jara byly pracovníky Technických služeb města Litoměřice zahájeny rekonstrukce silnic nacházejících se v majetku města. Jako první přišla na řadu Alšova ulice.

„Technické služby města mají v rozpočtu na opravy komunikací pro letošní rok osm milionů korun. V loňském roce bylo za stejnou částku opraveno celkem 10 komunikací. Letos by rekonstrukce měly pokračovat ve stejném objemu. Plánujeme opravit 8 až 10 silnic,“ informoval ředitel Technických služeb města (TSM) Ivo Elman.

Pracovníci TSM frézují staré asfaltové nebo betonové povrchy, odvážejí vyfrézovaný materiál, následně vozovku vyčistí, případně vymění obrubníky. Dále zvedají kanály a technická zařízení vodařů a plynařů na potřebnou výšku či případně vytvoří nájezdy do garáží a chodníky. Penetrací a pokládáním nových povrchů je pověřena specializovaná firma Eurovia, která vyhrála výběrové řízení.

Na nový povrch se nepouští vozidla minimálně den a půl. Na asfalt namaluje specializovaná firma parkovací stání. Životnost položeného povrchu je minimálně 10 let. Frézování a další přípravné práce právě probíhají v ulici Hálkova. Následovat bude ulice Turgeněvova, Květinová a Rooseveltova, úsek mezi křižovatkami s ulicemi Pražská a Sládkova, dále Havlíčkova, Růžovka a Družstevní. Celý proces opravy vozovky trvá průměrně 4 týdny. Rovněž pracovníci TSM opravují lokální výtluky.

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru