Město stále hledá nového provozovatele litoměřické nemocnice
Ilustrační foto. Zdroj: www.nemocnice-lt.cz
Litoměřice

Litoměřice - Město Litoměřice pokračuje v procesu hledání strategického partnera akciové společnosti Nemocnice Litoměřice. Loni mu bylo zmařeno legislativně náročné koncesní řízení. Jeho výsledkem měl být dvacetiletý pronájem (pacht) nemocnice, tedy veškeré zdravotnické i jiné techniky.

Zároveň mělo dojít k převodu smluv s pojišťovnami i zaměstnanci na nového soukromého provozovatele. Záměr uskutečnit tento pronájem trvá.

Po provedení důkladné právní analýzy radní nyní zvolili jednodušší variantu převodu společnosti, která zdravotnické služby poskytuje v současnosti, na nového vlastníka – a tou je prodej akcií. Již před časem vznikla akciová společnost Nemocnice Litoměřice, která má s městem uzavřenou platnou nájemní smlouvu na užívání nemovitostí a pozemků. „Po převodu akcií novému majiteli tedy bude právní situace stejná jako po uzavření nájemní (pachtovní) smlouvy na závod. Město zůstane majitelem nemocnice (pozemků a budov) a o potřebné zdravotnické vybavení, smlouvy a zaměstnance se postará strategický partner. Kdo jím konkrétně bude a za jakou částku, rozhodnou znalecké posudky a nakonec zastupitelé,“ vysvětlil místostarosta Karel Krejza.

O prodeji nemocnice, ani o její privatizaci se tedy nejedná. Město pouze hledá jiný způsob, jak dosáhnout stejného výsledku, byť jinou právní cestou. Radní pro jistotu požadují vypracování dvou znaleckých posudků na ocenění 100 % akcií společnosti Nemocnice Litoměřice a.s., přičemž jeden z nich vypracuje společnost Ernst & Young.

Cíl zůstává stejný – zajistit i do budoucna stabilitu nemocnice, zvyšující se úroveň zdravotní péče a kvalitní podmínky pro zaměstnance.

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru