OBRAZEM: Celkem 42 dobrovolníků vstoupilo do registru dárců kostní dřeně na krajském úřadě
Zelený čtvrtek byl na krajském úřadě ve znamení dobrých skutků. Foto: Ústecký kraj
Litoměřice

Ústí nad Labem - Zelený čtvrtek byl na krajském úřadě ve znamení dobrých skutků. Celkem 42 dobrovolníků se rozhodlo vstoupit do registru dárců kostní dřeně a darovat někomu naději na život. Patronkou akce se stala modelka a zakladatelka Nadačního fondu VK Veronika Kašáková, která se do registru také zapsala. Přivítat a podpořit dobrovolníky přišel také náměstek hejtmana Stanislav Rybák.

„Jsme moc rádi, že jsme mohli poskytnout prostory pro tuto akci a také, že spousta mladých není lhostejná k osudu nemocných a rozšířili tak registr možných dárců,“ řekl náměstek hejtmana Stanislav Rybák. „Každá pomoc je velice důležitá, a pokud darováním kostní dřeně zachráníme alespoň jeden lidský život, má to obrovský smysl. Je to největší dar, který člověk člověku může dát – život. I proto jsem se rozhodla dnes do registru vstoupit,“ řekla Veronika Kašáková, ředitelka Nadačního fondu VK a patronka ústecké náborové akce, která také rozšířila registr dárců kostní dřeně.

„Velmi nás těší, že jsme mohli myšlenku dárcovství rozšířit také v ústeckém regionu a věřím, že do budoucna se budou řady mladých, kteří chtějí darovat šanci na život a zapsat se do registru dárců kostní dřeně, rozšiřovat,“ dodala koordinátorka náborů Českého národního registru dárců kostní dřeně Věra Šilerová.

V ČR onemocní každoročně stovky lidí včetně mladých lidí i malých dětí chorobami krvetvorby. Aktuálně je v registru zapsáno 85 763 dobrovolníků. Bohužel pro každého čtvrtého pacienta se "jeho" dárce kostní dřeně nenajde. Proto je tak nutné počet dobrovolníků v registru neustále zvyšovat. Více informací na kostnidren.cz.

foto
Dobrovolníky, kteří se přišli zapsat podpořil také náměstek hejtmana Stanislav Rybák.

foto
Myšlenku dárcovství podpořila také Veronika Kašáková, která řady možných dárců rozšířila.

foto

foto
Věra Šilerová z Českého národního registru dárců kostní dřeně. 

 

foto

foto

foto

foto

 foto

foto

foto

oto

foto

foto

foto

foto

foto

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru