Žena se vydávala za pracovnici jídelny a okradla seniorku. Policisté hledají druhou, která je s případem spojená
Foto: Policie ČR
Litoměřice

Litoměrice - Na základě intenzivní činnosti se litoměřickým kriminalistům podařilo objasnit případ, ke kterému došlo 6. března v Lovosicích. Tehdy neznámá žena oslovila na ulici před domem seniorku a představila se jí jako pracovnice jídelny, která jí nese přeplatek za obědy. V ruce dokonce držela jídelní lístek, aby u seniorky vzbudila důvěryhodnost.

"Následně se jí vloudila do bytu a chtěla jí vrátit 1000 korun, s tím že má pouze pětitisícovou bankovku, kterou chtěla po seniorce rozměnit. Poté co zjistila, kde má seniorka uložené peníze, využila chvilkové nepozornosti a zmocnila se jejich úspor. Teprve po odchodu neznámé ženy, zjistila poškozená, že byla okradena," popisuje policejní mluvčí Pavla Kofrová.

Komisař služby kriminální policie a vyšetřování nyní obvinil devětatřicetiletou ženu z Ostravska z trestných činů krádeže a porušování domovní svobody. Obviněná se tohoto jednání dopustila, ačkoliv byla za obdobnou trestnou činnost v minulosti pravomocně odsouzena a potrestána. Trestní stíhání obviněné probíhá na svobodě.

Z vyšetřování dále vyplynulo, že ve výše uvedeném případu figurovaly dvě ženy. Policisté proto nadále pátrají po druhé ženě, která v uvedeném případu sehrála také svou roli. Neznámá žena byla snědé pleti s olivovým nádechem kůže, ve věku 30 – 35 let, vysoká 170 – 175cm, silné zavalité postavy s velmi výrazným pozadím. Hovořila česky bez výrazného přízvuku a možná rumunsky (při telefonickém rozhovoru). Byla oblečena do černé bundy v délce do pasu pravděpodobně šusťákové, modrofialových látkových kalhot, na nohou měla baleríny a na hlavě černou čepici s rovným kšiltem, která typově odpovídala čepici bezpečnostních služeb.

Jakékoliv informace k výše uvedenému případu, sdělte na linku 158, popř. na tel. č. 974 436 468 (v pracovní dny 7 – 15 hod.) nebo na nebližší policejní služebnu. Za pomoc předem děkujeme.

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru