První případ meningokoka v kraji v letošním roce! Onemocnělo pětiměsíční miminko z Mostecka
Ilustrační foto
Litoměřice

Most – První případ zánětu mozkových blan vyvolaný meningokoky v Ústeckém kraji v roce 2019 zaznamenali hygienici v minulých dnech. Informovali o tom v epidemiologické situaci za 18. týden letošního roku, tedy v době od 29. dubna do 5. května.

Onemocnělo pětiměsíční dítě z okresu Most. Meningoková meningitida je akutní, život ohrožující onemocnění, které může vést během několika hodin až ke smrti pacienta. V tomto případě byl průběh onemocnění příznivý. Dítě nebylo proti meningokokům očkované. Žádná další osoba z okolí nemocného dítěte neonemocněla.

V roce 2018 bylo v Ústeckém kraji zaznamenáno pět onemocnění vyvolaných meningokoky. Přenos onemocnění je vzdušnou cestou.

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru