OBRAZEM: Stovky lidí si v Terezíně připomněly oběti holokaustu
Zdroj: www.kr-ustecky.cz
Litoměřice

Terezín - Terezín, místo, kde trpěli nevinní nesmyslným lidským zlem, místo, kde si připomínáme, že svoboda není něco automatického. Opět po roce se na Národním hřbitově v Terezíně uskutečnila Terezínská tryzna. Stovky lidí si zde vzpomněly na oběti, kterým nebylo dovoleno prožít životy v míru a se svými nejbližšími.

Vzdát hold padlým a připomenout si důležitost svobody přišla také řada ústavních činitelů.

2005terezin1

Nechyběl předseda vlády Andrej Babiš, předseda Senátu Jaroslav Kubera, ministři, velvyslanci, starostové a starostky okolních obcí.

2005terezin3

Za Ústecký kraj položil věnec hejtman Oldřich Bubeníček, krajská radní Jitka Sachetová a krajský radní Miroslav Andrt.

2005terezin4

Národní hřbitov byl založen v roce 1945 a jsou na něm pochovány oběti z policejní věznice gestapa v Malé pevnosti, terezínského ghetta a koncentračního tábora v Litoměřicích.

2005terezin5

Terezínská tryzna se zde koná každoročně, od roku 2016 je zařazena do programu Rodinné stříbro Ústeckého kraje. Je tak mezi třiceti významnými akcemi regionu.

2005terezin6

6x foto zdroj: www.kr-ustecky.cz

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru