Lesopark Osmička se protáhne až před Saunu
Zdroj: www.meulovo.cz
Litoměřice

Lovosice - Osmička se protáhne před Saunu. K předání staveniště došlo 18. června. V loňském roce bylo v prostoru vysázeno 27 stromů, které doplnily platanové stromořadí podél Zámecké ulice, a za 8 týdnů k nim přibydou i mlatové cesty.

V lokalitě vzniknou nová komunikační propojení, která budou respektovat současné trasy. Napříč územím povede cesta, které propojí lesopark s plaveckým bazénem. Zcela nové propojení povede podél potoka Modla směrem k lávce u koupaliště. „Naším záměrem je, aby se lokalita stala dalším místem pro volnočasové aktivity. Uprostřed pozemku byl schválně ponechán prostor pro pořádání kulturních aktivit, jako jsou například zahradní slavnosti, akce v rámci Václavské pouti nebo pálení čarodějnic. Bude zde možné hrát frisbee, lakros, pouštět draky a podobně,“ uvedl Vladimír Šuma, místostarosta města.

1906osmicka2

Zdroj: www.meulovo.cz

Mlatové cesty budou konstruovány jako sypané plochy z přírodního kameniva, které se následně mechanicky zhutní - podobné byly před nedávnem vybudovány na starém hřbitově. Cesty budou lemovány betonovými zahradními obrubníky. Nakonec se v šíři zhruba 0,5 m podél dokončených cest upraví zelený pás.

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru