OBRAZEM: Silnice kraje křižují dvě desítky nových elektromobilů! Dostaly je dětské domovy
Symbolické předání klíče. Foto: Oldřich Hájek
Litoměřice

Ústecký kraj - Po území Ústeckého kraje začíná jezdit dalších 22 nových automobilů na elektrický pohon. Vozy a k nim stejný počet dobíjecích stanic dostal v pondělí Ústecký kraj od Skupiny ČEZ. Poslouží zejména k městské přepravě dětí z dětských domovů do zdravotnických zařízení, k zajištění zásobování dětských domovů i převozu dětí na různé akce a soutěže.

Po loňském předání 19 elektromobilů sociálním ústavům se tak letos rozrostla elektromobilová flotila Ústeckého kraje o dalších 22 vozů. 17 jich zamířilo do dětských domovů, další pět využijí sociální ústavy.

„Těší mě, že tato čistá forma dopravy nachází symbolicky své užití právě v tomto kraji, kde byla a je vysoká poptávka po řešeních vstřícných k životnímu prostředí. Elektromobilita má totiž potenciál právě v městských aglomeracích nebo zalidněných regionech s hustou sítí komunikací, kde je prostor pro elektrický pohon jak v individuální tak i ve veřejné dopravě,“ uvedl generální ředitel Skupiny ČEZ Daniel Beneš.

„Velmi si spolupráce se skupinou ČEZ nejen v této oblasti vážím. Elektromobily využívají pro služební cesty zaměstnanci krajského úřadu již několik let. Dlouhodobě podporuje kraj i vznik nových dobíjecích stanic. Od loňského roku mohou výhody elektromobilů využít pro svou náročnou práci i pracovníci v sociálních službách, teď se seznam rozšíří i o školská zařízení. Všechna auta byla vybrána tak, aby maximálně vyhovovala jejich potřebám,“ popsal význam spolupráce se skupinou ČEZ hejtman Oldřich Bubeníček.

Fotogalerie



Odbor školství, mládeže a tělovýchovy Krajského úřadu Ústeckého kraje doporučil 17 dětských domovů a Odbor sociálních věcí doporučil pět sociálních ústavů, kterým energetická společnost ČEZ darovala cekem 22 elektromobilů a 22 dobíjecích stanic. Pracovníkům v dětských domovech i v sociálních službách poslouží především k přepravě dětí a klientů do lékařských zařízení po městě, rozvozu stravy, zásobování a zajištění další nezbytné agendy.

Na území Ústeckého kraje provozuje Skupina ČEZ aktuálně 19 veřejných dobíjecích stanic, z toho 11 rychlodobíjecích schopných doplnit 80 % kapacity baterie elektromobilu za 20-30 minut. Veřejné dobíjecí stanice ČEZ jsou k dispozici např. v lokalitách Ústí nad Labem, Děčín, Chomutov, Most, Teplice, Litoměřice, Trmice, Prunéřov, Ledvice nebo v Hrušovanech. Většina jich je zároveň pohodlně dostupných z přilehlých významných silničních tahů.

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru