Rekonstrukce Michálkovy ulice omezí dopravu. Hotovo by mělo být v září
Zdroj: www.roudnicenl.cz
Litoměřice

Roudnice nad Labem - V Michálkově ulici probíhá rekonstrukce vozovky. V pondělí 22. července bude zahájeno kompletní frézování živičného povrchu, které se neobejde bez omezení provozu. Doprava má být řízena semafory.

Povrch vozovky v Michálkově ulici je ve špatném stavu, místy i propadlý po rekonstrukci plynovodu. Navíc stávající uliční vpusti jsou umístěny příliš daleko od obrub lemujících komunikaci, což má za následek špatné odvádění povrchové dešťové vody.

Probíhající rekonstrukce je rozdělena na dvě části. První řeší výměnu konstrukce vozovky na levé polovině komunikace ve směru od křižovatky ulic Michálkova/Řipská s tím, že před realizací nových konstrukčních vrstev bude provedeno zhutnění výkopu právě po rekonstrukci plynovodu. Oprava druhé části vozovky pak spočívá v obnově jejího stávajícího povrchu, včetně přilehlého parkovacího pruhu. Součástí prací je i výměna a posunutí uličních vpustí ke stávajícím obrubám, které jsou stále v dobrém stavu, a proto nemusí být vyměněny.

V pondělí 22. července bude zahájeno kompletní frézování živičného povrchu, které se neobejde bez omezení provozu. I proto jsou práce záměrně plánovány na letní období s obecně nižší dopravní zátěží.

„Stavební práce se bohužel neobejdou bez omezení dopravy. Vzhledem k tomu, že součástí projektu je odtěžení poloviny uličního prostoru, počítá se s jejím řízením za pomoci semaforů. Pokládky živičných směsí, vyžadující kompletní uzavření ulice, budeme provádět o víkendu, abychom dopravu omezovali co nejméně,“ řekl stavbyvedoucí Jan Ekrt.

Rekonstrukce Michálkovy ulice má být firmou Strabag a.s. dokončena nejpozději do 30. září 2019. Firma však připustila, že pokud vše půjde podle plánu, mohly by být práce hotové s až měsíčním předstihem.

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru