Máte rádi teplo? Radujte se, veselte se, o víkendu se ukážou tropy
Ilustrační foto
Litoměřice

Ústecký kraj - Po několikadenní odmlce se v Ústeckém kraji připomnělo léto – ve středu 17. července teplota vystoupala na 25 °C, čtvrteční den potom přinesl až 28 °C. Mostecko se potom zařadilo mezi pět nejteplejších míst České republiky, spolu se středočeskými Dobřichovicemi, s Prahou, jihomoravskou Strážnicí a Řeží u Prahy.

V pátek 19. července se nad střední Evropou bude udržovat nevýrazné tlakové pole. Díky okluzní frontě, která v průběhu čtvrtka ovlivňovala počasí v Beneluxu a Německu a jež během pátku přejde přes Českou republiku, se konec pracovního týdne ponese ve znamení větší oblačnosti. Pouze ve večerních hodinách by se mělo přechodně vyčasit na jasno až skoro jasno. Srážek navzdory nebi plnému oblaků příliš nebude, především v Krušných horách by sice pár kapek spadnou mohlo, nicméně tak jako tak by šlo o zcela zanedbatelné množství. Nejvyšší odpolední teploty okolo 22 až 26 °C.

Ve smyslu proudění vzduchu se toho v sobotu 20. července moc nezmění, spíše nic než moc. Tedy nadále nevýrazné tlakové pole. Několik rozdílů by se však přeci jen našlo. Zaprvé v porovnání s pátkem ubude mraků, ve skutečnosti bude sobota jako taková slunečná, byť ne dokonale. Narážka nyní naráží především na průsvitnou vysokou oblačnost, v odpoledních hodinách nepřekvapí ani oblačnost kupovitého rázu. Večer by se teoreticky mohla objevit přeháňka anebo bouřka, zda i prakticky, to ukáže až čas. Každopádně nejvyšší odpolední teploty okolo tropických 27 až 31 °C, ráno v minimu kolem 17 až 13 °C.

V neděli 21. července do centrálního sektoru Evropy pronikne trochu chladnějšího a vlhčího vzduchu z Atlantického oceánu. Čili milujete-li bezmezně modrou oblohu, ani předposlední červencová neděle Vás moc nepotěší. Mraků bude na obloze dosti po většinu dne, zejména v noci, ráno, dopoledne a do značné míry také odpoledne, posléze by jich mělo ubývat. Mezi půlnocí až polednem raději počítat s nějakým tím deštíkem, byť závratné srážkové úhrny rozhodně nehrozí. Nejvyšší odpolední teploty okolo 23 až 27 °C, ráno v minimu kolem 19 až 15 °C.

Na začátku příštího týdne, to znamená v pondělí 22. července, by se nad Česko měl zvolna nasunout střed oblasti vyššího tlaku vzduchu, tedy máte-li zahradu vyhlížející déšť, nedočká se. Totéž možné říci o azuru, které by měla překazit vysoká oblačnost. Nejvyšší odpolední teploty by měly vystoupat na letních 24 až 28 °C, ráno by mělo v minimu nabídnout 18 až 14 °C.

Počínaje úterým 23. července bychom se měli vrátit zpátky do tropů. Hned v úterý by mělo být 28 až 32 °C, ve středu 29 až 33 °C, ve čtvrtek téže 29 až 33 °C, v pátek 30 až 34 °C... Prozatím jde jen o výhled, ale vlastníte-li venkovní koupaliště, asi bude na dražší chléb. (soj)

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru