V Lovosicích probíhá hned několik investičních akcí. Kdy bude hotovo?
Zdroj: www.meulovo.cz
Litoměřice

Lovosice - V Lovosicích v tuto chvíli probíhá zhruba desítka investičních akcí, které realizuje přímo radnice. Mimo to probíhá také několik akcí dalších soukromých subjektů.

Z nejvýznamnějších akcí města to jsou: Místo pro přecházení na silnici I/30, Rozšíření lesoparku Osmička, Vybudování komunikace, chodníků a veřejného osvětlení v ulici Sadová, Revitalizace prostoru U Turka, Oprava fasády staré radnice a Zlepšení akustiky v hale krytého plaveckého bazénu. Mimo to probíhají opravy ve školských zařízeních, demontuje se část technologie chlazení na zimním stadionu a Tepelné hospodářství města připravuje rekonstrukci teplovodní sítě v ulici Dlouhá.

Místo pro přecházení na silnici I/30

Na silnici I/30 u benzínové stanice bude v brzké době dokončeno místo pro přecházení. Přístupové chodníky jsou již z obou stran dokončeny, ale ještě se nedají používat, protože nejsou zkolaudovány. V současné době se pracuje na centrálním ostrůvku. S těmito pracemi je spojeno omezení provozu v místě stavby, které by mělo trvat nejdéle do konce měsíce. K napojení stožárů veřejného osvětlení na městskou síť by mělo dojít v tomto týdnu. Přejímací řízení by mělo být zahájeno 29.07. a ukončení akce se předpokládá 2. srpna.

Rozšíření lesoparku Osmička

Trasy mlatových cest jsou vytyčeny a v celé jejich délce došlo k odkrytí svrchní vrstvy půdy. V rozsahu cca ½ tras je již položen betonový obrubník. Po dokončení obrubníků budou následovat práce na pokládce spodních vrstev mlatových cest.

Vybudování komunikace, chodníků a veřejného osvětlení v ulici Sadová

V ulici Sadová jsou v tuto chvíli již dokončeny chodníky a veřejné osvětlení. Pracuje se na povrchu komunikace, kterou bude tvořit asfaltový recyklát. Pro zajištění odtoku vody byly vybudovány 4 kanalizační vpusti se vsakem. Práce by měly být do konce tohoto měsíce dokončeny.

Revitalizace prostoru „U Turka“

V současnosti jsou dokončeny bourací práce na I. etapě, tedy v prostoru bývalého stánku PNS. Zahájeny byly práce na položení podkladových vrstev a pracuje se na základech pro autobusovou zastávku, jejíž součástí bude také nový stánek PNS. Výroba konstrukce zastávky již byla zadána odborné firmě.

2207lovosice2

Zdroj: www.meulovo.cz

Oprava fasády „staré radnice“

Hned po výstavbě lešení byly zahájeny práce na odstranění nevhodné akrylové vrstvy fasády směrem k náměstí. Práce jsou prováděny ručně, tak aby došlo k co nejmenšímu poškození ozdobných prvků a podkladních vrstev. Koncem měsíce by mělo dojít k sundání sochy medvěda ze štítu budovy. Socha je bohužel vlivem klimatických podmínek ve velmi špatném stavu a nepůjde zrestaurovat. V současné době se zpracovávají návrhy na zhotovení nové sochy, která bude mít opět podobu medvěda.

Zlepšení akustiky v krytém plaveckém bazénu

V současnosti vrcholí práce na dokončování akustických podhledů a závěrečném čištění prostoru. Práce budou ovšem převzaty až ve chvíli, kdy dojde k akustickým měřením, které potvrdí zlepšení akustických poměrů v prostoru.

2207lovosice1

Zdroj: www.meulovo.cz

„Letošní stavební sezóna je smrští stavebních akcí po celém městě. Práce probíhají v hale zimního stadionu na opravě chlazení pro včasné otevření ledové plochy. Přes prázdniny dochází k opravám ve školních zařízeních. Práce stále probíhají i v budově Kulturního centra Lovoš. Město připravuje výběrová řízení na vybudování bramborárny v budově centrální školní jídelny, plánujeme natření balkónů v Domě s pečovatelskou službou. A výčet není zdaleka konečný. Nezmínil jsem například akce, které ve městě provádějí další subjekty nebo které plánují organizace zřízené městem,“ vylíčil starosta města Milan Dian.

Letos byly již dokončeny akce: Rekonstrukce původní společné televizní antény a kabelových rozvodů v obou dvou Domech s pečovatelskou službou, Kavárna LOVO Café, Rekonstrukce chodníku v ulici 28. října, Mlatové cesty na hřbitově, Parkoviště v Zámecké ulici, Portál gymnázia, Výměna 8 stožárů veřejného osvětlení v ulici Žižkova a Modernizace učeben v ZŠ A. Baráka.

Na investiční akce je v rozpočtu města pro rok 2019 vyčleněno více jak 47 mil. Kč.

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru