Blíží se rizikový víkend! Na silnicích počítejte se stovkami policistů
Silniční kontrola. Ilustrační foto
Litoměřice

ČR - Na poslední prázdninový víkend budou na silnicích dohlížet stovky policistů dopravní a pořádkové policie.

Na různých místech České republiky se zaměří se na dodržování všech pravidel silničního provozu, včetně dodržování rychlosti v problematických místech páteřních komunikací. Cílem dopravně bezpečností akce je pomoc v bezpečném návratu z dovolené všem motoristům a v případě dopravních komplikací pomoci v jejich rychlém odstranění.

V rámci rizikového víkendu se policisté ve spolupráci s Českou kanceláří pojistitelů zapojí také do preventivní akce na dálnicích. Na vybraných krizových úsecích dálnic budou připraveny operativní hlídky dopravních policistů a odtahová vozidla, která budou připravena ihned vyrazit na pomoc řidičům v případě poruchy, či nehody a zajistit tak rychlé zprůjezdnění komunikace.

„Konec letních prázdnin je bohužel již tradičně spojen se zvýšenou intenzitou silničního provozu a s tím spojenými dopravními komplikacemi. Zde vnímám spolupráci s Českou kanceláří pojistitelů jako pozitivní krok k pomoci řidičům. Očekáváme, že se díky této dopravně-preventivní akci v rizikových úsecích dálnic předejde případným mimořádným událostem a přispěje tak k bezpečnému návratu z prázdnin.“ říká Jaroslav Řehák, ředitel služby dopravní policie Policejního prezidia ČR.

Vzhledem k velkému počtu vozidel, které se každoročně během posledního víkendu prázdnin pohybují na silnicích, apelují policisté na řidiče a jejich ohleduplnost, opatrnost a dodržování pravidel bezpečné jízdy. Důležitým předpokladem šťastného návratu z cest je i dodržování pravidelných přestávek a dodržování pitného režimu.

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru