Základní umělecká škola získala nové prostory pro výtvarný obor
Zdroj: www.roudnicenl.cz
Litoměřice

Roudnice nad Labem - V tomto týdnu proběhlo převzetí výsledku rekonstrukce prostor bývalého sídla Komerční banky v Jungmannově ulici. Základní umělecká škola díky ní získala nové zázemí pro výuku. Přestavbou přízemí vznikly tři nové třídy i po­třebné hygienické zázemí.

Projekt řešil přístavbu a stavební úpravy spojené se změnou v užívání bývalých prostor Komerční banky, měst­ského objektu č.p. 1062, v jehož druhém patře již probíhala výuka hudebních oborů. Pro ty výtvarné však byly dosa­vadní prostory v Libušině ulici již nedostačující.

„O výtvarný obor je stále větší zájem. Jsem proto rád, že se dlouholeté úsilí podařilo přeměnit v konkrétní činy. Dvě stovky žáků, kteří jsou u nás zapsáni, se bude mít v nových a důstojných prostorách možnost rozvíjet mnohem lépe než v těch, které máme k dispozici v Libušině ulici,“ řekl ředitel roudnické ZUŠ PhDr. Ondřej Šedivý.

2309rnl2

Zdroj: www.roudnicenl.cz

Přestavba škole přinesla dvě rovnocenné velké světlé třídy a třetí určenou keramické tvorbě. V následujících měsících učebny čeká kompletní dovybavení nábytkem i potřebným materiálem. Již od příštího pololetí pak bude možné současně učit dvě velké skupiny po patnácti žácích a třetí v zázemí, kde nebude chybět pec ani hrnčířský kruh. Vestibul poslouží jako velká šatna, zádveří pak může poskytnout prostor pro vý­stavy. Součástí investice jsou i nové toalety pro celou budovu školy tak, aby odpovídaly počtu žáků a splňovaly potřebné hygi­enické normy.

2309rnl3

Zdroj: www.roudnicenl.cz

„Roudnická umělecká škola je nejen místem pro dětské vol­nočasové aktivity, ale dlouhodobě v našem regionu poskytuje kvalitní základy hudebního i výtvarného vzdělání. Z produkce jejích žáků máme pravidelně radost na našich akcích a někteří z nich dosahují i profesionální úrovně. S výsledky práce firmy jsme spokojeni. Věřím, že se žákům budou nové prostory také líbit a škole umožní další zkvalitnění výuky a rozšíření jejích kapacit,“ řekl místostarosta Mgr. Jiří Řez­níček.

2309rnl4

Zdroj: www.roudnicenl.cz

I přes nutné vícepráce (např. montáž sádrokartonových podhledů, oprava vnější kanalizace, či úprava ústředního vytápění) částka za rekonstrukci nepřesáhla původně odhadované 4 mil. Kč. Dle návrhu projektového ateliéru PROEFEKT zakázku ve stanoveném termínu a za celkovou cenu 3 720 870 Kč s DPH vyhotovila firma VERSANA s.r.o.

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru