VIDEO: Co hýbe krajem? Zničené bydlení, mrtvá řeka i otevření největšího zábavního centra!
Týden v Ústeckém kraji.
Litoměřice

Ústecký kraj – Na diskutované události hodně bohaté uplynulé dny shrnujeme v našem pravidelném video zpravodajství. Co se dělo v Ústeckém kraji? A začneme opět netradičně.

Pokud chcete vidět zpravodajství mezi prvními, dejte odběr našemu kanálu na youtube a nezapomeňte označit zvoneček, aby vám žádné naše nové video neuteklo. Najdete nás zde, děkujeme.

https://www.youtube.com/watch?v=JtDMyWB1jl8

Reportáž z Obrnic

Jak může dopadnout panelákové bydlení? Co se stane, když si nájemníci neváží toho, co mají? Podívali jsme se s hlídkou Městské policie Most do zdevastovaného a odpadem zasypaného panelového domu v Obrnicích na Mostecku v sídlišti Nová Výstavba. Na výsledek lidského činění právě koukáte. Obec domy postupně vykupuje a s pomocí státu i svého rozpočtu rozebírá. Více tady.

Velký úhyn ryb v Bílině

Uvolněné sedimenty v řece Bílině v Ústí zabíjely! Říčním korytem nedaleko jeho vyústění do řeky Labe tekla černohnědá zapáchající břečka. Za oběť padly desítky kilogramů ryb, mezi nimiž nechyběli tři sumci, deset kaprů, cejni, plotice, tloušti, bolen, ostroretka a parma. Uhynulé ryby byly místní organizací Ústí nad Labem odvezeny k odborné likvidaci. Píšme zde.

Otevřel se Cirkus Park

Olympia Teplice se stala prvním obchodním centrem v České republice, jehož součástí je i klasické zábavní centrum. V sobotu se zde otevřel Cirkus Park. Na bezmála 3 tisících metrech čtverečních nabízí centrum kromě atrakcí pro děti, z nichž některé jsou jedinečné v rámci celé střední Evropy, i rodinnou restauraci, možnost pro pořádání dětských oslav nebo třeba 5D kino. Detaily v tomto článku.

Babiš v Ústeckém kraji

Vládní návštěvu měl v minulých dnech Ústecký kraj. Premiér Babiš i ministři zdravotnictví, průmyslu, životního prostředí a dopravy podpořili vznik kardiocentra v ústecké nemocnici, zaujal je i projekt na propojení jezer po rekultivaci uhelných lomů. V Horním Jiřetíně zasadili stromy a v Bílině diskutovali o možných variantách obchvatu či tunelu pod městem. O premiérské návštěvě zde.

Obří jízda motorkářů

250 motorkářů projelo Mostecko a České středohoří. Spanilá jízda byla spojena s charitativní sbírkou na zdravotní péči pro tři rodiny s postiženými dětmi, jejichž zdravotní stav komplikovaně zasahuje do běžného života celé rodiny. Jedná se o děti, jejichž rodiče pracují buď pro skupinu Unipetrol, nebo pro společnost Čepro. Nakonec se motorkáři zastavili na Benediktu v Mostě, kde bylo završení celé akce pro veřejnost. Více zde.

Klimatický protest v Teplicích

V mnoha českých městech se uskutečnily stávky za klima. Po celé republice se shromáždily stovky studentů, aby upozornili na hrozby spojené s klimatickou krizí. Podle studentů politici i nadále selhávají v ochraně klimatu. Stávky za klima se tentokrát účastnili i dospělí. V Teplicích přišlo kolem pěti desítek lidí, kteří se vydali i na pochod městem.

Zahrada Čech

Skončila největší výstava svého druhu nejen v Ústeckém kraji zaměřená na všechny zahrádkáře, chalupáře, kutily, zahradníky a milovníky přírody. Ti všichni několik dní mířili do Litoměřic na Zahradu Čech. Výstava nabízela vyhledávaný sortiment, jako jsou květiny či zahradní potřeby a zahradní technika. Nechybělo ani vše potřebné okolo domu, chalupy i zahrady z oblasti stavebních materiálů.

Káry v Háji

Reportáže zakončíme kuriozními závody. Ty se konaly v Háji u Duchcova. Z jedné obytné ulice se tam na odpoledne stala dráha s prudkými zatáčkami i improvizovaným železničním přejezdem. Závodními vozy byly podomácky vyrobené káry. Někomu svištěly méně, jinému zase pořádnou rychlostí. Bavili se ale všichni.

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru