28 tipů na víkend: Užijte si svatováclavské a další pouti, ale i velké výstavy či festival dřeva
ilustrační foto: CC0
Litoměřice

Ústecký kraj - Blíží se víkend, který nám přinese státní svátek a nejen s ním spojené akce. Na mnoha místech budou probíhat svatováclavské či jiné slavnosti nebo pouti, ale bude i spousta dalších možností, jak příjemně strávit volný čas.

V Lounech výstaviště otevře brány k několika expozicím, v Žatci proběhne ovocnářská výstava, na Jezeří můžete obdivovat floristy, v Teplicích minerály a zkameněliny. Zajímavý bude jistě i festival dřeva v Ústí nad Labem, a pokud holdujete vínu, zajeďte do Třebívlic na vinobraní.

Také milovníci sportu si přijdou na své, cyklistický závod se pojede na Měděnci, v Jeníkově Sayfyho Memorial, v Litoměřicích MTB Tour České středohoří. V Mostě se rozloučí s letošní cyklistickou sezónou, na autodromu se rozduní motocyklový šampionát, proběhne badmintonový festival či softbalový nábor. A bude toho mnohem víc, podívejte se na přehled těch nejzajímavějších akcí, které se o víkendu 28. a 29. září uskuteční v našem kraji:

LOUNSKO

Louny

28. A 29. ZÁŘÍ – ČLOVĚK V PŘÍRODĚ, ŘEMESLA A KREATIVITA – OD 9 DO 17 HODIN

  • Již od pátku můžete na výstavišti v Lounech v době od 9 do 17 hodin až do neděle 29. září zhlédnout několik expozic a zažít spoustu doprovodných programů. Probíhá zde veletrh Člověk v přírodě, výstava Řemesla a kreativita, výstava drobného zvířectva a chovatelských potřeb, či krajská výstava psů. K dispozici je i exotický pavilon, spousta edukativních programů pro děti i dospělé, přehlídka dravých ptáků, ukázka výcviku koní, kynologická show, vystoupení mažoretek taneční školy Luna. Na výstavišti najdete několik zástupců městských útulků pejsků a kočiček, hledajících své nové pány a kamarády.
  • Výstavy se zúčastní zahradnické firmy se svou nabídkou okrasných keřů, jehličnanů, trvalek a mnoho jiných výpěstků. Na venkovní ploše se představí řada řemeslníků, u kterých si můžete zakoupit keramický nebo smaltovaný hrneček, historické sklo, ručně vyráběné šperky, originální oděvy, svíčky, a další. Více se dozvíte v našem článku zde: http://www.e-lounsko.cz/zpravy/co-se-chysta/205525-voriskiadu-domaci-i-exoticka-zvirata-psy-remesla-ci-kreativitu-zazijete-na-vystavisti-v-lounech
  • Vstupné 50 Kč, důchodci, děti do 15 let 30 Kč, ZTP-P a děti do 6 let zdarma

Žatec

28. ZÁŘÍ – OVOCNÁŘSKÁ VÝSTAVA – OD 10 DO 17 HODIN

  • Výstava regionálního ovoce probíhá již od pátku v Křížově vile v Žatci. Plody sadařů a zahrádkářů z blízkých ovocnářských oblastí si můžete nejen prohlížet, ale i zakoupit nebo hodnotit, některé odrůdy budou i k ochutnání. Na zahradě vily bude připraveno občerstvení a tvořivé dílny pro děti. V sobotu zahraje hudba lubenecké kapely Modrá kost se zpěvačkou Ráchel Pabianovou. Po oba dny vám na místě určí odrůdy vašich donesených jablek, poradí s pěstováním drobného ovoce (maliny, rybíz, ostružiny)
  • Ke koupi budou navážená (3kg) regionální jablka a lahvové i krabicové mošty
  • V budově Křížovy vily najdete v patře výstavku s tipy na výlet za ovocnářskými zajímavostmi a výstavu džemů/marmelád z domácností i dílen drobných živnostníků v našem regionu. Vybrané zavařeniny budou v sobotu hodnoceny odbornou komisí, která vybere tři nejchutnější džemy a od 15.00 bude ochutnávka zavařenin určena i veřejnosti. Jak přihlásit svoje marmelády/ džemy? Po dobu trvání výstavy si návštěvníci mohou prohlédnout i aktuální výstavu papírových modelů v přízemí Křížovy vily nebo výtvarné dekorace s námětem ovoce od žateckých mateřských škol a výtvarného oboru ZUŠ.
  • Vstupné 30 Kč

Stekník

28. ZÁŘÍ - SVÁTEK SV. VÁCLAVA NA ZÁMKU STEKNÍK – OD 10 DO 16 HODIN

  • Navštívíte-li v sobotu zámek Stekník, budete také v rámci prohlídky interiérů, seznámeni s příběhem zámeckého zemského patrona Svatého Václava. Povídání o svatém Václavu a Paladiu země české si můžete přijít poslechnout každou hodinu.
  • Vstupné neuvedeno

CHOMUTOVSKO

Chomutov

28. ZÁŘÍ – DEN ČESKÉ STÁTNOSTI – OD 9 DO 18 HODIN

  • Den české státnosti oslavte v Národním technickém muzeu v Chomutově, Železniční depozitář NTM v Chomutově, za snížené vstupné 50 Kč.
  • Vstupné v textu

Měděnec

28. ZÁŘÍ - 66. ROČNÍK CYKLISTICKÉHO ZÁVODU DO VRCHU – OD 14 HODIN

  • Blíží se další ročník tradičního organizovaného výjezdu z Klášterce nad Ohří na Měděnec „O věnec buřtů!. Jedná se o jednu z posledních cyklistických akcí sezóny. Závod bude mít, jako již tradičně, vyhlášení a opékání ve ski areálu Alšovka u stanice HS. Trasa povede letos z důvodů oprav na silnici do Petler náhradní variantou, stejně jako v loňské sezóně. Ta byla již několikrát použita z podobných důvodů a vede od Vítězné ulice z Klášterce nad Ohří přes Kláštereckou Jeseň a cíl bude u značky začátek obce Měděnec.
  • Startovné 50 Kč

Strupčice

28. ZÁŘÍ - POUŤ STRUPČICE – OD 10 HODIN

  • V sobotu zavítejte do Strupčic, kde bude probíhat pouť a také slavnosti česneku.
  • Vstupné neuvedeno

Výsluní

28. ZÁŘÍ – SVATOVÁCLAVSKÁ POUŤ – OD 11 HODIN

  • Také ve Výsluní na Chomutovsku se v sobotu uskuteční Svatováclavská pouť. Na hlavní scéně vás čeká hudba, například Luční hity nebo písničkář Jindra Kejak, v kostele Svatého Václava pohádka bublinkář a evergreeny, večer zahraje ADBERA a Kabát band Chomutov.
  • Vstupné pouze na večerní koncert 100 Kč

Mirakulum 1

MOSTECKO

Most

28. ZÁŘÍ - BEE BALL DAY 2019

  • Softball Club Painbusters Most, v areálu na Ovčíně, Hořanská cesta v Mostě, zve na 5. ročník celostátní akce zaštítěné Českou softballovou asociací, která se zároveň uskutečňuje na 15 místech ČR. Akce je informačně, propagačně rozvojová. Celodenní rodinná sportovně společenská akce.

28. ZÁŘÍ - JAM SESSION – OD 20 HODIN

28. A 29. ZÁŘÍ - MEZINÁRODNÍ MOTOCYKLOVÝ ŠAMPIONÁT ALPE ADRIA

  • Mezinárodní šampionát silničních motocyklů na tratích střední Evropy Alpe Adria, který se o víkendu 27. až 29. září vrací po dvou letech do Mostu na Autodrom, je vypsaný také jako Mistrovství ČR. Ve startovním poli všech osmi výkonnostních tříd je proto zastoupena řada českých jezdců. Nedělní závod organizátoři domácího mistrovství zasvětili památce významné osobnosti nejen tuzemského motoristického sportu, patriotovi mosteckého autodromu a jeho dlouholetému sportovnímu řediteli Gerhardu Ittnerovi.
  • Vstupné 190 Kč

29. ZÁŘÍ - UKONČENÍ TURISTICKÉ SEZÓNY – OD 11 HODIN

  • Statutární město Most vás zve ke kostelu na Ukončení turistické sezóny. Koná se v neděli 29. září. Zúčastněte se cyklojízdy, start je v 11 hodin z areálu kostela Nanebevzetí panny Marie v Mostě. Vyrazit můžete po krátké, 15 km dlouhé trati od kostela po nové komunikaci Most – Mariánské Radčice – Braňany – cyklostezka č. 3113 a zpět ke kostel. Nebo po 35 km dlouhé od kostela po nové komunikaci Most – Mariánské Radčice – Braňany – Želenice – Chouč – Patokryje – Rudolice a zpět kostel. U kostela vás pak bude čekat kreativní stánek čisté mobility, zábavná stezka s úkoly, občerstvení, stánek a zábavná dráha Cyklopointu Most. V případě dlouhotrvajících dešťových srážek se akce ruší. Ověřit, zda se akce koná, lze na tel. čísle: 774 105 314.
  • Vstupné neuvedeno

29. ZÁŘÍ – BADMINTON FESTIVAL – OD 9 DO 17 HODIN

  • Turnaj Grand Prix C starších dorostenců se uskuteční v neděli ve sportovní hale Sport center Ke koupališti 1257 Most.
    Vstupné zdarma

Litvínov

28. ZÁŘÍ – HABÁNKOVÁ RALLYE – OD 14 HODIN

  • Habánkova automobilová rallye, kterou pořádá Docela velké divadlo Litvínov a městským úřadem a městskou policií se uskuteční v sobotu u DVD. Start je ve 14 hodin na parkovišti u DVD, zúčastnit se může každý osobní vůz, v jehož posádce bude aspoň jedno dítě ve věku od 3 do 12 let a jeden dospělý s platným řidičským průkazem. Závodní okruh je tajný a posádky ho budou absolvovat podle itineráře. Děti budou v jeho průběhu plnit soutěžní úkoly.
  • Startovné 80 Kč

28. A 29. ZÁŘÍ - SVATOMICHAELSKÁ SLAVNOST 2019 - OD 9 DO 18 HODIN

Jezeří

28. ZÁŘÍ - ZÁMECKÝ FLOWERART - OD 10 DO 16 HODIN

  • Na zámku Jezeří proběhne v sobotu charitativní akce na podporu obnovy barokní perly zasazené do masivu Krušných hor. Pod rukama špičkových floristů a floristických nadšenců doslova rozkvete část zámeckých interiérů.
  • Vstupné 50 Kč

28. ZÁŘÍ - "PIÁNKO" PRO JEZEŘÍ – OD 17 HODIN

  • Benefiční koncert na podporu obnovy zámku "Piánko" pro Jezeří se uskuteční v sobotu na zámku Jezeří. Účinkují: Lucie Kaftanová, pěvecký sbor Clavis Cordium, Heda Trejtnarová a Hana Dončevová, Hana Krejčová a Radek Turčáni
  • Vstupné 150 a děti 50 Kč

tipy1

TEPLICKO

Teplice

28. ZÁŘÍ - AMATÉRSKÁ MINERALOGICKÁ BURZA – OD 9 DO 14 HODIN

  • V sobotu proběhne 10. amatérská burza minerálů a zkamenělin v Teplicích. Burza bez šperků a šmuků. Pořádá ji Bílinská přírodovědná společnost a Gymnázium Teplice v budově gymnázia na adrese ul. Čs. dobrovolců 530/11 Teplice.
  • Vstupné neuvedeno

Bílka

8. ZÁŘÍ - 20. SVATOVÁCLAVSKÁ SLAVNOST V BÍLCE – OD 14 DO 17 HODIN

  • Již po 20. pro vás připravujeme naši malou Svatováclavskou slavnost, která se jako vždy koná v Bílce na Teplicku. Snažíme se pro vás připravit pestrý a originální program, například vystoupí děti ze ZŠ Žalany, Sváťovo Dividlo, soubor Collegium hortensie, nebo B.B.Band.
  • Vstupné neuvedeno

Jeníkov

28. ZÁŘÍ - SAYFYHO MEMORIAL – OD 9 DO 15 HODIN

  • Zúčastněte se XI. ročníku cyklistického závodu pořádaného ve vzpomínce na Davida "SAYFYHO" Seifrta, David zemřel při tragické nehodě v neděli 28. 9. 2008 v Krupce u Teplic. Pro uctění jeho památky každý je rok pořádán cyklistický závod SAYFYHO Memorial. Uctít ho můžete na kole i bez něj. I přesto, že budou na trati a v zázemí připraveni zdravotníci, myslete na svoji bezpečnost a v žádném případě doma nezapomeňte helmu.
  • První startovní střela zazní přesně v 11:00! Startuje se ve vlnách. Registrovat na závod se můžete ještě v den závodu v Eurocampu Barbora od 9 do 10:30 hodin. Kromě startovného s čipem, dostanete poukázku na guláš a limonádu nebo pivo a jako každý rok malý dárek a lístek do tomboly. Trasa dětského závodu bude vytyčená v areálu Eurocampu Barbora, kde bude start i cíl.
  • Registrace na místě 350 Kč, děti 50 Kč

ÚSTECKO

Ústí nad Labem

28. ZÁŘÍ - FESTIVAL DŘEVA 2019 - OD 13 DO 18 HODIN

  • Festival, který chce ukázat dřevo ve všech jeho podobách, bude probíhat v sobotu v Ústí nad Labem v letním kině. Jde o 7. ročník největší dřevorubecké show v severních Čechách. Festival dřeva je vzdělávací akce pro děti, rodiče a širokou veřejnost. Děti si v rámci programu festivalu dřeva ověřují své znalosti o přírodě, lese a dřevu jako surovině budoucnosti. Dozvídají se další zajímavosti a nové poznatky díky demonstrativním ukázkám. Pódium STIHL® TIMBERSPORTS® nabídne STIHL®TIMBERSPORTS® CZECH CUP Ústí nad Labem. Soutěž sportovních dřevorubců světoznámé série STIHL® TIMBERSPORTS®. Nejlepší sportovní dřevorubci ČR a vicemistr světa Martin Komárek.
  • Zahraje česká rocková kapela ŽLUTÝ PES. Pro děti zahraje Sváťovo maňáskové divadlo
  • V průběhu celého dne Festivalu dřeva bude probíhat doprovodný program ve všech prostorách letního kina, naučná a poznávací expozice Lesů ČR, LS Teplice „CESTA DO LESA“, program Lesů ČR „VRACÍME VODU LESU“, prezentace zahradní a lesní techniky, dětské atrakce, zábava, soutěže, jarmark řemesel a zvěřinové hody. Akci moderuje Kamil Bílský.
  • Vstup zdarma

28. A 29. ZÁŘÍ – POSLEDNÍ JÍZDY CYKLOBUSU NA LABSKOU STEZKU

  • Pravidelné jízdy cyklobusu, který vás bezpečně a zdarma dopraví z Labské stezky přes Bukov na Severní Terasu, budou o týden prodlouženy. Poslední jízdu tak můžete využít o víkendových dnech 28. a 29. září.
  • Jízdné neuvedeno

Církvice

29. ZÁŘÍ - ZAMYKÁNÍ LABSKÉ STEZKY – OD 10 DO 15 HODIN

  • V neděli 29. se můžete zúčastnit zajímavé akce Podzimní zamykání Labské stezky v Církvicích. Od 10:00 do 15:00 si přijďte užít bohatý program. Ušlapat své vlastní smoothie si můžete na originálním fruitbiku. K dispozici bude bezplatný servis kol a městská policie bude mít připravené hravé bezpečnostně-preventivní aktivity. Den zpestří cyklojízda Českým středohořím na trase Litoměřice - Církvice a zpět.
  • Cyklojízda je součástí závodu MTB Tour České středohoří a jedná se o nezávodní kategorii. Připravena je také jízda lodí Marie, a to rovněž zcela zdarma. Vyplouvat bude v 9:30 z přístaviště ve Vaňově směrem k Cyklokempu Loděnice v Brné, do Církvic a zpět. A to stále ještě není všechno! Pokud sami Labskou stezku symbolicky zamknete, budete mít možnost si přímo na místě vylosovat jednu z mnoha skvělých cen. Připravena je také jízda lodí Marie, a to rovněž zcela zdarma. Vyplouvat bude v 9:30 z přístaviště ve Vaňově směrem k Cyklokempu Loděnice v Brné, do Církvic a zpět.
  • Vstupné neuvedeno

Štětí

28. ZÁŘÍ - DEN HASIČŮ 2019 – OD 9 DO 20 HODIN

  • Hasiči města Štětí vás zvou na Den hasičů 2019 ve Štětí, jenž se uskuteční v sobotu od 9:00 do 20:00 na nábřeží řeky Labe ve Štětí. Na akci bude několik desítek kusů techniky Hasičského záchranného sboru ČR, HZS SŽDC, Hlavní báňské záchranné stanice, Celní správy, Městské policie Štětí, Zdravotnické záchranné služby ÚK, Záchranné brigády kynologů ČR, Armády ČR, více jak 10 jednotek z okolních obcí a měst, simulátor nárazu, projížďky hasičským člunem a připraven je i bohatý program s ukázkami zásahů u dopravní nehody, záchrany z výšky, ukázky hašení požárů v domácnosti, ukázka zásahu městské policie, zajímavé soutěže pro děti s losováním o hodnotné ceny kdy hlavní cenou je mobilní telefon Xiaomi Redmi 7 a další věcné ceny, kulturní program plný hudby a tance. Prodejní a prezentační stánky s hasičskou tématikou. Stánek našeho hlavního mediálního partnera Hit radia FM, stánky s občerstvením. Moderuje: Tereza Peštová
  • Vstupné zdarma

DĚČÍNSKO

Děčín

29. ZÁŘÍ - RECITÁL HEBREJSKÝCH A JIDIŠ PÍSNÍ – OD 14 HODIN

  • Recitál hebrejských a jidiš písní, v podání Zity Honzlové za doprovodu klavíru si vychutnejte v sobotu v děčínské synagoze.
  • Vstupné neuvedeno

tipy4

LITOMĚŘICKO

Litoměřice

29. ZÁŘÍ - MTB TOUR ČESKÉ STŘEDOHOŘÍ – OD 7 HODIN

  • Už tuto neděli v Litoměřicích odstartuje 5. ročník MTB Tour České středohoří. A že tato akce pro širokou veřejnost nemá obdoby, potvrzuje aktivita pořadatelů, kteří mimo celé řady zpestření pro závodníky a diváky, připravili velmi zajímavé ceny a navíc cyklistům dávají pro hru velmi zajímavého žolíka – pokud někdo nestačí na vypsanou dlouhou trasu, může si během závodu zvolit, že pojede kratší a stále bude klasifikován a ve hře o pozici.
  • Startovné 200 až 650 Kč

Lovosice

28. ZÁŘÍ - VÁCLAVSKÁ POUŤ LOVOSICE 2019

  • Největší městská slavnost a zakončení Lovosického kulturního léta proběhne jako vždy 28. září. Vystoupí Sebastian, Anna K., Vltava, X-Core, Těžkej Pokondr a další. Nachystán bude na čtvrt kilometru stánků a řada pouťových atrakcí.
  • Vstupné zdarma

Libochovice

28. ZÁŘÍ - SVATOVÁCLAVSKÁ STRAŠIDELNÁ CESTA – OD 18DO 20 HODIN

  • V sobotu zažijte na libochovickém zámku strašidelnou cestu temným zámeckým parkem v doprovodu známých českých strašidel a místních duchů. Čeká Vás také dílnička, občerstvení a k ochutnání i zakoupení skvělé víno z vinařství Kubíček!
  • Vstupné 100 Kč, děti 50 Kč, rodinné vstupné 250 Kč

Třebívlice

28. ZÁŘÍ – VINOBRANÍ – OD 11 DO 22 HODIN

  • Vinobraní pro všechny milovníky dobrého vína v Zámeckém vinařství Třebívlice, Johann W, probíhá od pátku do soboty. Připraveno je bohaté občerstvení se specialitami šéfkuchaře Martina, degustace i prohlídky sklepa. V pátek navíc kulturní program, který završí koncert skupiny Hodiny, pro děti jízda na koni, střelba ze vzduchové pušky, dále aukce klobásového megahroznu, a pochopitelně letošní tolik očekávaný burčák.
  • Vstup zdarma

 

 

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru