Ve vydražené budově bývalé léčebny dlouhodobě nemocných má vzniknout Alzheimer centrum
Zdroj: www.roudnicenl.cz
Litoměřice

Roudnice nad Labem - Ve středu 25. září proběhlo výběrové řízení s aukcí týkající se roudnické budovy bývalé léčebny dlouhodobě nemocných. Vítězná firma ji plánuje využít jako zdravotnické zařízení pro pomoc pacientům s Alzheimerovou chorobou.

Novobarokní budova na roudnické Špindlerově třídě, místními často označována jako LDN, postavena v letech 1909 - 1910 a původně sloužící jako sirotčinec, později právě jako léčebna dlouhodobě nemocných či denní stacionář, získá nového majitele. Ve výběrových řízeních ji Úřad pro zastupování státu ve věcech majetkových opakovaně neúspěšně nabídl k odkupu. Zájemci se našli až ve včerejší aukci. Té se, společně s pěti dalšími subjekty, zúčastnilo i Město Roudnice nad Labem. Starosta František Padělek, pověřen rozhodnutím zastupitelstva města, učinil nabídku ve výši 10 900 000 Kč.

0210alzheimer2

Zdroj: www.roudnicenl.cz

„Vítězná firma naši nabídku převýšila o několik milionů. Objekt vydražila se záměrem vybudování zdravotnického zařízení pro pomoc pacientům s Alzheimerovou chorobou. V příštím týdnu však i přesto zahájíme společné jednání o budoucím využití budovy,“ řekl starosta.

Ty omezuje i územní plán. Areál totiž patří mezi plochy občanského vybavení - veřejná infrastruktura, nekomerční zařízení. Převažující účel jeho využití by tak do budoucna měl spočívat především v umístění zařízení určeného pro vzdělávání a výchovu, sociální služby, péči o rodinu, církve, kultury, veřejné správy a ochrany obyvatelstva, nebo právě zamýšlené zdravotnictví.

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru