Město řeší přetížení mostu Ervína Špindlera. Je v havarijním stavu, řidiči však značení ignorují
Zdroj: www.roudnicenl.cz
Litoměřice

Roudnice nad Labem - Roudnický most Ervína Špindlera je v havarijním stavu. Negativně se na něm podepisuje zejména těžká tranzitní doprava. Městská policie se proto zaměřila na řidiče porušující stanovené váhové limity.

Most Ervína Špindlera se dlouhodobě nachází v havarijním stavu, který si v minulém roce vyžádal nastavení přísnějších váhových limitů nejen pro jeho přejezd, ale i průjezd skrze historické centrum Roudnice nad Labem. V současné době tak značení omezuje maximální zátěž mostu limitem 12 tun, tranzitní dopravu městem pak na 7,5 tuny.

V tomto týdnu si můžete na Karlově náměstí všímat dočasně odstavených nákladních vozidel, kontrolovaných strážníky roudnické městské policie. Akce si za tímto účelem vyžádala vyhrazení jedenoho z parkovacích pruhů u sochy sv. Vojtěcha.

0210mostes2

Zdroj: www.roudnicenl.cz

„Situace na Roudnickém mostu je neúnosná. Řidiči ignorují dopravní značení a nejenže tuto, pro nás i okolí zcela zásadní, stavbu přetěžují a dále tak zhoršují její stav, ale komplikují i dopravní situaci v centru města. Policejní akce by je měla přesvědčit, že Roudnicí cesta pro těžkou dopravu zkrátka nevede a porušování limitů nebudeme přehlížet,“ řekl místostarosta Jiří Řezníček.

Policisté zastavené řidiče upozorňují na omezení, kontrolují jejich naložení a v případě porušení limitů je čeká postih. Vzhledem k časové náročnosti takové akce a personálním limitům roudnické policie není možné kontroly provádět průběžně. Pokud se však přístup řidičů nákladních automobilů nezmění, lze očekávat, že se budou v nepravidelných intervalech opakovat.

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru