Cestování po kraji by se mělo zlepšit. Dopravu na železnici zajistí sedm dopravců
Ilustrační foto: Oldřich Hájek
Litoměřice

Ústecký kraj - V prosinci se mění jízdní řády Dopravy Ústeckého kraje. Nově bude dopravu na železnici zajištovat sedm dopravců. Ve všech vlacích na území kraje budou platit integrované papírové i elektronické jízdenky Dopravy Ústeckého kraje.

Při cestách po kraji cestující využijí jen tarif DÚK jak v železniční, tak autobusové dopravě. Při cestě mimo kraj nebo odjinud do Ústeckého kraje bude cestujícím vydán jízdní doklad podle Tarifu Českých drah, a to i za úsek do cíle cestujícího v Ústeckém kraji.

„Tarify se pro příští rok nemění. Cestující mohou dál využívat řadu výhod integrovaného tarifu DÚK. Cestování na krajský tarif je většinou levnější a navíc zahrnuje MHD ve městech. Integrovanou jízdenku Dopravy Ústeckého kraje mohou cestující využít nejen při své cestě vlakem, ale také na městské hromadné dopravy v jednotlivých městech. Jsme také rádi, že se po třech letech podařilo s Českými drahami vyjednat, že budou na území kraje uznávat čipové karty Dopravy Ústeckého kraje, protože s nimi se cestujícím z tarifu DÚK nabídne sleva 10 % z běžného jízdného“ řekl náměstek hejtmana pro dopravu Jaroslav Komínek. „Tímto bychom chtěli reagovat na některé nepřesné informace týkající se cestování po kraji a vydávání jízdenek,“ dodává Komínek. Nově kromě ČD budou čipové karty DÚK číst i všichni noví železniční dopravci a nově též MHD v Ústí nad Labem.

Města, kde je již zaintegrována městská hromadná doprava a lze v ní využívat jízdenky DÚK – Děčín, Varnsdorf, Teplice, Bílina, Chomutov, Jirkov, Ústí nad Labem, Roudnice nad Labem, Most a Litvínov. Cenu jízdenky DÚK je možné zjistit na tarifním počítadle na www.dopravauk.cz.

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru