V Roudnici se bude projednávat rozšíření klidové a relaxační zóny
Zdroj: www.roudnicenl.cz
Litoměřice

Roudnice nad Labem - Ve středu 16. října od 17 hodin v prostoru kinosálu SOŠ a SOU v Neklanově ulici proběhne veřejné setkání za účelem projednání záměru rozšíření klidové a relaxační zóny u Podlusk. Přijďte se seznámit se studií a diskutovat na téma stávajícího i budoucího využití této lokality.

Výchozím materiálem k diskusi je studie Ing. arch. Jiřího Rothanzla z roku 2016, navrhující úpravu pozemku parc. č. 3204/262 ve vlastnictví města Roudnice nad Labem. Případný projekt by měl přirozeně propojit městskou část Podlusky se sídlištěm a přilehlou nákupní zónou. Studie pracuje se systémem zpevněných pochozích a zelených ploch připomínajících organických tvar neuronu. Prostor by mohl nabídnout prvky volnočasových aktivit a zázemí pro všechny věkové kategorie. Kromě běžného parkového mobiliáře třeba i pítka pro lidi a zvířata, objekty wc a sprch či bufet s kavárnou. Nechybí ani koridor pro inline, skateboard a cyklistiku nebo cvičební prvky pro všechny od dětí až po seniory. Součástí návrhu je i malá vodní plocha a místa pro sochy či jiné umělecké artefakty.

„V minulém roce jsme dokončili dlouho připravovanou výstavbu relaxační zóny, která nejen obyvatelům Podlusk a Hracholusk, ale celému městu přinesla nový prostor pro trávení volného času, obpočinek i sportovní aktivity. Zvolili jsme záměrně místo, které celá řada z nás již pravidelně navštěvovala a návrh řešení nabízející maximální využití prostoru. Nyní bychom s vámi rádi hovořili o další budoucnosti této lokality a podobě, kterou by mohla dostat v průběhu příštích let,“ sdělil starosta Ing. František Padělek

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru