V Litoměřicích by mohly vzniknout první mlžné stožáry. Zařízení zatím žádné jiné město nemá
Ilustrační foto: Pixabay.com
Litoměřice

Litoměřice - Novinka v podobě mlžného stožáru by mohla v příštím roce být realizována ve frekventované litoměřické ulici Na Valech. Vybudování zařízení s cílem snížit prašnost a teplotu ulice během parných letních měsíců zvažuje komise životního prostředí pracující jako poradní orgán rady města.

Jde o jedinečné zařízení, které jiné město v České republice nemá. Existují například v prašných výrobních halách. „Komise prověřuje funkčnost a hledá dodavatele,“ uvedl Pavel Gryndler, vedoucí Odboru životního prostředí Městského úřadu Litoměřice.

Mlžný stožár se třemi rameny o třech tryskách by měl být umístěn na hodinách vedle autobusové zastávky v ulici Na Valech, která je jednou z páteřních komunikací města. V případě realizace bude projekt financován z dotace od Správy úložišť radioaktivního odpadu.

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru