Silničáři zprovoznili nový obchvat na cestě k Mácháči a dále do Libereckého kraje
Obchvat Kravařů. Foto: ŘSD
Litoměřice

Kravaře - Ředitelství silnic a dálnic zprovozilo v úterý 5. listopadu obchvat obce Kravaře. Obchvat je součástí silnice I/15, která je důležitou severočeskou spojnicí mezi Českou Lípou, Litoměřicemi a dále Mostem. Jezdí se tudy na Liberecko, ale třeba také k Máchovu jezeru.

„Nově zprovozněný obchvat odvede veškerou tranzitní dopravu mimo Kravaře. Díky obchvatu se tedy výrazně zvýší bezpečnost chodců a cyklistů. Dojde také k poklesu imisní zátěže a míry hlukového zatížení v obytné zástavbě a zlepší se možnost používat silnici pro místní dopravu,“ zdůraznil význam nové stavby generální ředitel ŘSD Radek Mátl.

Součástí obchvatu jsou tři mosty a jeden nadjezd o celkové délce 123 metrů. Stávající silnice bude ponechána, aby sloužila k napojení obce Kravaře a obsluze přilehlého území. Její trasa byla doplněna o dvě křižovatky v místě křížení s novou trasou.

Stavba byla spolufinancována v rámci Operačního programu Doprava 2014 - 2020 z Evropského fondu pro regionální rozvoj.

Hlavní trasa:

  • délka: 2,7 km
  • plocha vozovek: 27 361 m2
  • počet stav. objektů: 34
  • cena stavby dle smlouvy: 176,7 mil. Kč bez DPH
  • termín realizace: 11/17 – 11/19

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru