Budoucí středoškoláci se mohou rozhodnout o vzdělání. Chystá se 20. ročník přehlídky studijních nabídek
Ilustrační foto: Pixabay.com
Litoměřice

Litoměřice - Celkem 26 středních škol a odborných učilišť z Litoměřicka a okolí se představí na jubilejním 20. ročníku přehlídky studijních nabídek s názvem „ŠKOLA 2019“. Akce proběhne v úterý 12. 11. 2019 mezi 9.00 – 18.00 hodinou v prostorách Kulturního a konferenčního centra v Litoměřicích. Na její organizaci se spolupodílí tamní kontaktní pracoviště Úřadu práce ČR a Město Litoměřice.

Výstava je nejširší nabídkou prezentací středních škol a učilišť pro žáky posledních ročníků základních škol z celého litoměřického regionu. Je určena nejen jim, ale i jejich rodičům, pedagogickým pracovníkům, nezaměstnaným a všem, kteří chtějí změnit profesi nebo si chtějí doplnit kvalifikaci. Zástupci škol s nimi proberou aktuální informace týkající se podmínek studia, přijímacího řízení a profilu absolventa určitého oboru.

Žáci ZŠ budou mít možnost promluvit si se zástupci jednotlivých vzdělávacích zařízení, učiteli a také se studenty dané školy. Budoucí středoškoláci tak budou mít možnost dozvědět se informace o jednotlivých oborech a také podrobnosti o přijímacím řízení na jednotlivé školy. Návštěvníci obdrží letáčky a shlédnou videoprezentace i praktické ukázky. Děti i jejich rodiče tak získají velké a přehledné množství informací.

Své zástupce bude mít na místě také Úřad práce ČR. Jeho specialisté poradí zájemcům s výběrem nejvhodnějšího povolání a pomohou jim s orientací ve vzdělávací nabídce škol.

„Výběr studijního oboru patří mezi nejdůležitější kroky v životě mladého člověka. Může značně ovlivnit jeho budoucí profesní i osobní život. Proto je třeba nebrat ho na lehkou váhu. Úřad práce ČR je zájemcům připraven v tomto ohledu maximálně pomoci,“ shrnuje ředitelka Kontaktního pracoviště ÚP ČR v Litoměřicích Alena Křtěnová.

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru