Masarykova škola bude mít nové odborné učebny, navíc bude kompletně bezbariérová
Ilustrační foto
Litoměřice

Litoměřice - Masarykova škola bude mít nové odborné učebny. Město totiž uspělo s žádostí o dotaci z Integrovaného regionálního operačního programu na realizaci projektu vyčísleného na zhruba 25 milionů korun. Dotace přitom představuje 95 procent nákladů.

„Výsledkem bude pět nových odborných učeben, zrekonstruované podkroví školy a zcela nový venkovní výtah. Další základní škola v Litoměřicích tak bude kompletně bezbariérová,“ neskrývá radost místostarosta Karel Krejza.

Město nyní vyhlásí výběrové řízení na dodavatele stavebních prací, které by měly být v červnu zahájeny. Jejich hlavní část proběhne v průběhu letních prázdnin tak, aby byla co nejméně narušena školní výuka. Pokud vše půjde podle plánu, ukončeny by měly být na konci příštího roku.

„Nové odborné učebny s moderním vybavením budou sloužit k výuce chemie, přírodních věd, informačních technologií, jazyků a chybět nebude ani výtvarná a řemeslná dílna. Ve volných kapacitách je pak využijí i další základní a mateřské školy, stejně jako žáci Základní školy speciální a praktické v Dalimilově ulici,“ doplnila informace vedoucí Odboru školství, kultury, sportu a památkové péče Městského úřadu v Litoměřicích Andrea Křížová.

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru