Udělali jste přestupky? Řidiči mají poslední šanci odečíst si letos trestné body
Kurz na polygonu. Foto: Autodrom Most
Litoměřice

Most - Řidiči, kteří nasbírali vyšší počet trestných bodů za přestupky, mají v letošním roce poslední šanci vylepšit si svou bilanci. Školení s následným odpočtem bodů se uskuteční na výcvikových plochách polygonu mosteckého autodromu v sobotu 28. prosince od 08:00 do 15:00 hodin. Splnit veškeré nutné podmínky pro absolvování školení řidiči musejí v týdenní lhůtě před samotným školením, v tomto případě do pátku 20. prosince.

„Kdo tuto možnost využije, a přesto mu ještě nějaké body zbydou, má šanci odmazat si je z registru už začátkem nového roku. Školení je totiž možné absolvovat vždy jen jednou v kalendářním roce. Je to zároveň inspirace pro originální vánoční dárek, školení je možné zakoupit jako voucher pro své blízké či přátele,“ upozornila ředitelka polygonu společnosti AUTODROM MOST Veronika Raková. Nejbližším termínem v roce 2020 je sobota 11. ledna.

Školení je určeno pro řidiče, kteří mají ke dni podání žádosti v registru řidičů body za jednání zařazené do hodnocení za porušení povinností podle zvláštního právního předpisu. Nesmějí mít v součtu zaznamenáno více než deset bodů, zároveň žádný z přestupků nesmí být ohodnocen šesti a více body. Potvrzení o absolvování školení bezpečné jízdy má platnost 30 dní ode dne vydání, řidič tak musí podat žádost o odečet bodů v této lhůtě. Při splnění podmínek budou řidiči z registru odečteny tři body.

Mezi přestupky, na něž se možnost odečtení trestných bodů nevztahuje, je i řízení pod vlivem návykových látek. „Zvláště nyní před silvestrovskými oslavami spojenými s příchodem nového roku proto radím všem řidičům, aby se v případě holdování alkoholu vyvarovali usednout poté za volant. Je třeba si zároveň uvědomit, že při větším množství vypitého alkoholu trvá jeho odbourávání v těle déle. Takže se může velmi snadno stát, že ani druhý den odpoledne po silvestrovské noci ještě člověk není způsobilý řídit,“ varuje Veronika Raková.

Obsahem školení bezpečné jízdy s následným odpočtem bodů, které sestává z teoretické výuky a praktického výcviku, je teorie řízení, nejčastější příčiny dopravních nehod a jejich předcházení, důsledky protiprávního jednání řidičů motorových vozidel či prevence řešení mimořádných událostí v silničním provozu.

Školení bezpečné jízdy s odpočtem bodů v učebnách a na výcvikových plochách polygonu autodrom nabízí už od jeho zavedení v roce 2008, a to s externími instruktory. V roce 2018 autodrom získal potřebnou akreditaci, takže školení už je zcela v jeho režii.

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru