Revitalizace pokratického sídliště pokračuje. Poslední etapa začne v příštím roce
Ilustarční foto
Litoměřice

Litoměřice - Regenerace sídliště v Pokraticích pokračuje. V současné době probíhají práce na modernizaci víceúčelového hřiště v Ladově ulici. Čtvrtá etapa týkající se lokality ohraničené ulicemi Ladova, Alfonse Muchy a Hynaisova tak míří do svého finále.

Od června zde dochází ke zkvalitnění a zatraktivnění veřejných prostorů, k vybudování nových pěších spojení s důrazem na jejich bezbariérové řešení, opravě stávajících cest, rekultivaci a doplnění městské zeleně, doplnění městského mobiliáře, instalaci nových podzemních kontejnerů na tříděný odpad a vzniku nových těžišť veřejného prostoru lákajících k odpočinku a relaxaci. „Cílem bylo také zpřehlednění a zbezpečnění pěších tras dětí do školky a školy v této lokalitě. Projekt řešeného území zahrnoval zejména opravu pěších komunikací, zvelebení ploch před bytovými domy, návrh parkování a doplnění zeleně,“ informoval místostarosta Václav Červín.

Zatímco stavební práce na čtvrté etapě finišují, práce souvisejí s revitalizací páté, poslední, etapy sídliště začnou v příštím roce. „Konkrétní realizace se odvíjí od výše dotace, o které bude rozhodnuto začátkem roku 2020,“ uvedl k chystané rekonstrukci Ladislav Pošík, stavební technik Odboru územního rozvoje Městského úřadu v Litoměřicích. Úpravy na rohu ulic Janáčkova a Alfonse Muchy zahrnou opravu dětského hřiště, doplnění ploch pro rekreaci a odpočinek, prořez a výsadbu zeleně, doplnění městského mobiliáře, opravu pěších komunikací, změny v parkování apod.

Celkové náklady na realizaci první až čtvrté etapy regenerace sídliště dosahují cca 35,5 milionu korun, z toho dotace Ministerstva pro místní rozvoj činí 18 milionů.

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru