VIDEO: Jaké jsou chutě na jazyku či práce s mikroskopem. Školáci si zkusili spolupráci se studenty
Krajská odysea na téma biologie. Foto: e-deniky.cz
Litoměřice

Teplice - Rozlišit chutě na jazyku, poznat slavné biology nebo prokázat, že dokážou pracovat s mikroskopy, museli žáci základních a středních škol při plnění úkolů krajské biologické odysey. Soutěž se konala v prostorách gymnázia Teplice a zúčastnily se jí smíšené týmy ze základních a středních škol Ústeckého kraje. Šanci prosadit se v biologické odysee měl každý.

Úspěch v krajské soutěži nezáležel jen na znalostech a dovednostech v biologii. Děti musely také prokázat, že dokážou spolupracovat v týmu a své znalosti s ostatními sdílet. Právě to je jeden ze základních principů krajských odysejí. Spolupráce základních a středních škol.

Spolupráci s ostatními a také možnost prohloubit si své znalosti z biologie a získat zkušenosti s prací s mikroskopem si soutěžící na své účasti v krajské odysee cenili nejvíce.

https://www.youtube.com/watch?v=rxQ3LmT48PA

Krajská biologická odysea se konala v rámci projektu Implementace krajského akčního plánu vzdělávání Ústeckého kraje, jehož hlavním smyslem je podpora vzdělávání a propojení všech stupňů škol. Děti ze středních škol si zábavnou formou při soutěžích mají možnost ověřit správnost své volby dalšího studia, žákům základních škol se přiblíží studium na středních školách a usnadní jim to výběr nejvhodnějšího oboru.

Své síly, znalosti a dovednosti změřili žáci škol Ústeckého kraje v rámci aktivit projektu Implementace krajského akčního plánu vzdělávání v Ústeckém kraji hned v několika oborech. Za sebou už mají mimo jiné chemii, strojírenství a stavebnictví.

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru