Charita v Roudnici nad Labem se zapojí do jubilejní Tříkrálové sbírky
Ilustrační foto
Litoměřice

Roudnice nad Labem - Na Nový rok byl zahájen jubilejní 20. ročník Tříkrálové sbírky. Zítra se do něj zapojí i dobrovolníci Charity Roudnice nad Labem. Koledníky budete v ulicích města potkávat v termínech 4.- 6. a 11.- 12. ledna. Výtěžek sbírky je určen na azylový dům pro ženy a matky s dětmi a charitní šatník.

Tříkrálová sbírka zaslouženě patří mezi nejznámější a nejúspěšnější charitativní akce v České republice. Počátkem ledna děti převlečené za biblické tři krále lidem v ulicích oznamují, že se jim v Betlémě narodil Spasitel. Zpívají, přejí šťastný nový rok a předávají drobné dárky – kalendáře a balené cukry a píší na dveře požehnání. Při tom sbírají peníze do úředně zapečetěných pokladniček. Z těchto peněz jsou každoročně podpořeny stovky záměrů - drobných projektů pro lidi v nouzi. Od roku 2001 výnos sbírky každoročně stoupá. V lednu 2019 překročil 120 milionů Kč.

Dobrovolníci Charity Roudnice nad Labem se do již 20. ročníku Tříkrálové sbírky zapojí v termínech 4.- 6. ledna (sobota až pondělí) a 11.- 12. ledna 2020 (sobota – neděle). Koledování bude probíhat v době od 10.00 do 20.00 hod. Tři králové vás mohou navštívit v práci nebo vašich domácnostech.

Charita nabízí i možnost objednávky návštěvy koledníků. Pokud máte zájem, volejte od 3. ledna 2020 na telefon 416 838 313 nebo pište na e-mail Tato e-mailová adresa je chráněna před spamboty. Pro její zobrazení musíte mít povolen Javascript..

Skupinky koledníků z Charity Roudnice n. L. tvoří děti (převlečené za krále v bílých pláštích s barevnou pokrývkou hlavy, případně červenými pelerýnkami a bílou korunkou) v doprovodu vedoucího - osoby starší 15 let. Finanční příspěvky vybírají do úředně zapečetěných kasiček opatřených logem Charity Česká republika. Vedoucí skupinky má u sebe průkaz vedoucího skupiny koledníků, občanský průkaz a povolení o konání sbírky. Na vyžádání vám tyto doklady předloží.

“Když cestou potkáte tři krále, nebo zazvoní u vás doma, prosím neodmítejte je, neboť svým příspěvkem pomáháte těm, kteří to potřebují. Výtěžek sbírky je určen na náš project azylového dům pro ženy a matky s dětmi a charitní šatník. Předem děkujeme za vaši štědrost a vstřícný přístup ke koledníkům,” říká Ing. Marcela Lysáčková, ředitelka Charity Roudnice nad Labem.

Sbírka je otevřená celoročně – přispívat lze na účet 66008822/0800 u České spořitelny, variabilní symbol: 777, bankovním převodem i kartou on-line.

Jednorázově i trvale lze sbírku podpořit zasláním dárcovské SMS na číslo 87 777 ve tvaru:

  • DMS KOLEDA 30, DMS KOLEDA 60 či DMS KOLEDA 90
  • DMS TRV KOLEDA 30, DMS TRV KOLEDA 60 či DMS TRV KOLEDA 90

Více informací o Tříkrálové sbírce naleznete na www.trikralovasbirka.cz.

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru