Bída se sněhem, ale lyžuje se. Kam vyrazit o víkendu v Krušných horách na svah?
Ilustrační foto: CC0
Litoměřice

Krušné hory – Zhruba menší polovina lyžařských areálů v Krušných horách je v provozu, nebo alespoň jejich části. Nikoliv však díky přírodní nadílce, ale umělému zasněžování. Kam se vydat o víkendu?

Nabízíme přehled zimních středisek s informacemi aktualizovanými k pátku 10. ledna. Vezmeme to od severu. V provozu je Telnice s dvaceti centimetry technického sněhu. V provozu jsou vleky na Mervě. Zalyžujete si i na Bouřňáku. O víkendu bude pro veřejnost v provozu vlek a sjezdovka v Údolíčku. Na Klínech se povedlo zasněžit alespoň vlek K1 Poma, je tam zhruba třicet čísel technického sněhu.

Nejlépe si zatím zalyžujete na Klínovci a v okolí. Otevřeno je tam přes 15 kilometrů sjezdovek všech obtížností, jezdí i skibusy. Na svazích je okolo 40 centimetrů technického sněhu.

Zatím uzavřené areály hlásí, že potřebují alespoň dvě mrazivé noci, aby dosněžily první sjezdovky. „Takto pozdní zahájení, za posledních 5 sezón co máme v provozu zasněžovací systém, ještě nebylo. Budeme netrpělivě sledovat předpovědi a těšit se na příchod zimy,“ uvedli provozovatelé Ski areálu Alšovka v blízkosti Klášterce nad Ohří.

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru