Tragický požár v domově pro seniory ve Vejprtech. Zemřelo osm lidí, dalších třicet je zraněných
Foto: Oldřich Hájek
Litoměřice

Vejprty - V neděli krátce po čtvrté hodině ranní došlo ve Vejprtech na Chomutovsku k požáru. První informace hovořily o domově pro seniory, jak původně uvedla záchranná služba. Šlo ale o domov pro mentálně postižené. Při požáru zemřelo osm lidí a třicet je zraněných, potvrdil to mluvčí záchranné služby Prokop Voleník. Záchranná služba vyhlásila mimořádnou událost.

"Osm lidí zemřelo, dalších třicet je zraněných, z toho tři osoby utrpěly středně vážná zranění a jedna osoba vážná zranění. Tuto osobu bylo zapotřebí napojit na dýchací přístroj. Zranění byli převezeni do nemocnic v Kadani, Mostě a Chomutově," uvedl mluvčí záchranné služby Prokop Voleník.

Požár byl nahlášen na operační středisko ve 4 hodiny a 49 minut. V tuto chvíli je již požár uhašen. Na místě jsou policisté, kriminalisté, hasiči i záchranáři, probíhá vyšetřování příčiny požáru. Počet obětí i zraněných je konečný.

"Na místě zasahovaly čtyři posádky záchranné služby z Ústeckého kraje, posádka z Vejprt, posádka z Kadaně a jedna posádka z Jirkova, požádali jsme o spolupráci i německé záchranáře, kteří nám poslali dvě posádky, požádali jsme o spolupráci i Karlovarský kraj, který nám na místo poslal lékařskou posádku. Zároveň dispečink vznesl požadavek na podporu letecké záchranné služby, vrtulník ale kvůli nepřízni počasí nemohl vzlétnout," dodává mluvčí.

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru