OBRAZEM: Od Klínovce po Cheb se bojuje v zimní dětské olympiádě. Sledovali jsme sportovce z Ústeckého kraje
Krasobruslař Vít Kudla čeká na bodové hodnocení po jízdě na zimním stadionu v Ostrově nad Ohří. Foto: Oldřich Hájek
Litoměřice

Karlovarský kraj - Po nedělním slavnostním zahájení se naplno rozjely Hry IX. zimní olympiády dětí a mládeže v Karlovarském kraji. Souboje o branky, body a vteřiny se rozhořely v osmi sportech od Chebu až po Klínovec a umoudřilo se i počasí, které závodníkům nadělilo tolik potřebné sněhové vločky.

Výprava z Ústeckého kraje čítá 135 lidí, z toho je stovka sportovců. A Severočeši už mají i první medaile. Sledovali jsme během celého pondělí sportovce na Klínovci, Božím Daru, v Ostrově i na hokeji v Karlových Varech.

Na sportoviště jako první vjeli snowboardisté, kteří měli na programu paralelní obří slalom. Ve všech čtyřech kategoriích si velmi dobře vedl Moravskoslezský kraj, v kategorii mladších dívek pak zazářil kraj Ústecký. Na hřebenech Krušných hor si první disciplínu odbyli i závodníci v alpském lyžování. Přemostěná sjezdovka při obřím slalomu nejvíce sedla žákům Jihomoravského kraje a žákyním Královéhradeckého kraje. V areálu Eduard odstartovali olympijské zápolení také závodníci v lyžařském orientačním běhu. V první ze tří disciplín, sprintu, si nejvíce bodů do celkového pořadí připsaly liberecké žačky a pražští žáci.

Na ostrovském zimním stadionu krasobruslařům v kategorii mladších chlapců propozice předepsaly pouze volné jízdy, kategorie starších dívek a chlapců si odjely krátký program a soutěž pro ně vyvrcholí v úterý. Mariánskolázeňská sportovní hala patřila karate, konkrétně turnaji jednotlivců i týmů v kata. Mezi jednotlivci – dívkami zazářila děvčata z Jihomoravského kraje, chlapecké kategorie byly vyrovnanější a největší počet bodů do tabulky pro svůj kraj zajistili karatisté Moravskoslezského kraje. V týmové soutěži pak prvenství získal Ústecký kraj a Liberecký kraj.

Foto

Nabitý program měly hokejové stadiony v Karlových Varech a Chebu, oba odbavily sedm turnajových utkání, stejný počet je čeká i v úterý. Soutěžit se začalo i v Olympijském domě v Thermalu. První vystoupení za sebou mají hudebníci ve hře na elektronické klávesové nástroje, pět kol odehráli šachisté v turnaji jednotlivců. Kromě olympioniků a jejich doprovodu se Spa Hotel Thermal otevřel i návštěvníkům z řad široké veřejnosti, pro které je připraven zajímavý program.

Po prvním dni zůstává bez bodové ztráty pět krajů, a sice Moravskoslezský kraj, Ústecký kraj, Olomoucký kraj, Kraj Vysočina a Hlavní město Praha.

Až do 24. ledna mohou zájemci sledovat jednotlivé sporty na programu ČT sport, na iVysilani a na HbbTv. Česká televize přinese denně 5 až 8 hodin živých přenosů. Příznivci královské hry se pak také mohou podívat na online přenos ze všech 28 partií na webu šachového klubu Spartak Chodov.

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru