Město řeší nevyhovující křižovatku u obchodního centra Na Soutoku. Nejspíš tu vznikne kruhový objezd
Ilustrační foto
Litoměřice

Litoměřice - Nevyhovující dopravní situaci na křižovatce k obchodnímu centru Na Soutoku řeší město Litoměřice. Reaguje tak na časté připomínky ze strany obyvatel. Na základě posledních jednání s dotčenými orgány se nejschůdnějším řešením jeví vybudování velkého kruhového objezdu přímo v místě stávající křižovatky.

Zatím je vše ve fázi příprav a k případné výstavbě by došlo nejdříve v horizontu dvou let. Poslední jednání proběhla za účasti zástupců Ředitelství silnic a dálnic, Odboru územního rozvoje MěÚ Litoměřice, vedení města, Policie ČR, provozovatelů nákupního centra a majitele sousedních pozemků. Všechny strany vyjádřily souhlas s nutností situaci řešit a nabídly pomoc. Zástupci ŘSD představili výsledky měření provozu, které v dané lokalitě proběhlo v listopadu loňského roku. Měření potvrdila, že nejhorší situace nastává při výjezdu od centra směrem doleva na Terezín, kde ve špičce dosahovala čekací doba aut 3-7 minut.

Zprovoznění semaforů, které v současné době nefungují, by s ohledem na výsledky měření situaci neřešilo. Neosvědčily se ani v době, kdy byly v provozu. Navíc vlivem povodní jsou již neopravitelné.

S další možnou variantou přišel například místostarosta Lukas Wünsch, který navrhuje vybudování malého kruhového objezdu v místě vedlejší křižovatky – u odbočení na Mlékojedy. „Všechna auta vyjíždějící od nákupního centra by odbočovala jen doprava a ta, která chtějí pokračovat na Terezín - kterých je zároveň podle sčítání menšina, by se otočila hned na mlékojedském objezdu,“ vysvětlil svou vizi místostarosta.

Zazněl i návrh na vybudování mini okružní křižovatky přímo na výjezdu od centra. Ta by však dle kapacitního posouzení situaci neřešila, neboť dostačující může být dle výpočtů jedině objezd o průměru 36 metrů. Ten by v budoucnu umožnil i napojení jižního obchvatu. Tato varianta se účastníkům řízení v této chvíli jeví jako nejlepší řešení. „Dalším krokem nyní bude zpracování projektu,“ uvedla Venuše Brunclíková, vedoucí Odboru územního rozvoje Městského úřadu v Litoměřicích.

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru