Litoměřická nemocnice zachytila první dva pacienty pozitivní na koronavirus
Ilustrační foto. Zdroj: www.nemocnice-lt.cz
Litoměřice

Litoměřice - První případy pacientů, u kterých bylo testy prokázáno onemocnění COVID – 19, byly identifikovány v litoměřické nemocnici. Jde o ženu a muže ve věku 76 resp. 85 let, kteří zde byli v minulém týdnu na interním oddělení hospitalizováni v prvním případě pro dechové obtíže, a ve druhém pro několik hodin trvající horečnatý stav a dušnost.

Oba tito pacienti byli v okamžiku podezření na nákazu COVID – 19 přeloženi na infekční oddělení ústecké Masarykovy nemocnice. V obou případech byla pozitivita testu na koronavirus litoměřické nemocnici zpětně sdělena telefonicky.

U obou těchto pacientů, bez rozdílu jako u všech ostatních osob hospitalizovaných v naší nemocnici, bylo po celou dobu hospitalizace postupováno dle zásad asepse a antisepse při současném dodržení všech hygienicko-epidemiologických norem a nařízení. Po dobu jejich hospitalizace bylo rovněž postupováno podle nařízení a algoritmů vydaných Ministerstvem zdravotnictví ČR. Navíc byla po konzultaci s krajskou hygienickou stanicí přijata další opatření.

V důsledku potvrzení onemocnění COVID - 19 u těchto dvou pacientů dojde k provedení testů u všech indikovaných osob, které byly s nakaženými v kontaktu, a to jak u ošetřujícího personálu, tak u pacientů, u nichž nelze kontakt vyloučit. Ve spolupráci s územním pracovištěm krajské hygienické stanice mohou být tato opatření ještě rozšířena.

„Přestože je tato situace pro litoměřickou nemocnici zcela nová, postupoval personál zcela v souladu s přijatými postupy,“ ujistil předseda představenstva Radek Lončák a zdůraznil, že nemocnice již začátkem minulého týdne přistoupila ke kontrolám a roztřídění všech osob, které vstupují do nemocnice, kdy každému je změřena teplota, je vyzván k provedení dezinfekce rukou a nemá-li vlastní, je vybaven také látkovou rouškou. Osoby vykazující na vstupech do nemocnice příznaky respiračního onemocnění mohou být navíc podrobeny vyšetření lékařem na Centrálním příjmu, kde bude rozhodnuto o dalším postupu. Do této doby z důvodů zamezení šíření případné nákazy nebude tato osoba do areálu nemocnice vpuštěna.

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru