V kraji prudce vzrostl počet infikovaných! V kterém okrese má nemoc Covid-19 nejvíc lidí?
Hasiči pomáhají se stavbou třídících stanů u krajských nemocnic. Foto: HZS ÚK
Litoměřice

Ústecký kraj – Přes 3,3 tisíce osob s prokázanou nákazou Covid-19, kterou způsobuje nový koronavirus, bylo v České republice krátce po půlnoci z úterý na středu. V Ústeckém kraji se počet infikovaných zastavil těsně pod dvoustovkou.

Na severu Čech zaznamenali hygienici větší vzestup na Ústecku, Teplicku a Litoměřicku. V kraji během posledního dne jde o 63 nových případů. V Litoměřicích se na náhlém vyšším počtu nemocných podepsalo zjištění, že je nemocná více než padesátka klientů domova pro seniory ve městě. Informujeme detailně v tomto článku. Na Litoměřicku také jeden člověk s diagnostikovanou nemocí zemřel.

Začíná ale narůstat i počet uzdravených. Těch je nyní již dvanáct. Než se virus vyloučí z těla, může to podle dosavadních znalostí trvat i tři týdny až jeden měsíc. Dá se proto předpokládat, že vyléčených bude dál významněji přibývat.

Celkový počet osob s laboratorně prokázaným onemocněním COVID-19 ke 31. 3., 17 hodin:

  • Ústí nad Labem 38 (o den dříve 29)
  • Děčín 27 (25)
  • Litoměřice 82 (42)
  • Most 11 (z toho Mostecko 4 a Litvínovsko 7 (10)
  • Chomutov 8 (8)
  • Teplice 15 (5)
  • Louny 7 (6)

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru