Testy potvrdily koronavirus u dalších 22 lidi v kraji. A vyléčila se 96letá žena!
Ilustrační foto
Litoměřice

Ústecký kraj – Ve čtvrtek k 17. hodině bylo v Ústeckém kraji evidováno podle krajské hygienické stanice 221 pozitivních osob na koronavirus. Ministerstvo zdravotnictví uvádí půl hodiny po páteční půlnoci 258 nakažených.

V kraji přibylo za posledních 24 hodin 22 nemocných osob. To je proti předešlému dni dvojnásobek. Čtrnáct osob se již z onemocnění vyléčilo. Dvě osoby z okresu Litoměřice zemřely.

Počty případů podle okresů:

  • Litoměřice 96 (o den dříve 86)
  • Ústí nad Labem 39 (38)
  • Děčín 35 (29)
  • Teplice 15 (15)
  • Most 15 (z toho 9 na Litvínovsku) (11)
  • Chomutov 11 (11)
  • Louny 10 (9)

V celé republice je v době vydání článku 3858 nemocných lidí s Covid-19. Uzdravilo se 67, zemřelo 44 osob.

Virus má dále nejvíce obětí ve věkové skupině nad šedesát let. Ale i zde přicházejí pozitivní zprávy. V Domově U Trati na Litoměřicku, kde koronavirus postihl přes padesát klientů a odkud jsou dva zemřelí v Ústeckém kraji, se některým nemocným již daří zotavovat. „Jedna paní (ročník 1940), která měla zpočátku vysoké horečky a dýchací obtíže a byla pro jistotu převezena do ústecké Masarykovy nemocnice, už je dokonce zpátky v domácím ošetření a její stav se výrazně zlepšil. Pevně věřím, že i tahle skvělá zpráva dodá sílu všem ostatním z domova a pomůže jim nemoc překonat,“ sdělil 1. náměstek hejtmana Martin Klika.

A v Česku ještě jeden úspěch. „Mezi vyléčenými je pacientka z Prahy ve věku 96 let! Jsem za to moc rád,“ uvedl ministr zdravotnictví Adam Vojtěch.

Česká republika zvládá epidemii velmi dobře a stávající vývoj počtu pacientů a čerpání kapacity systému zatím odpovídá tomu, co Ústav zdravotnických informací a statistiky modeloval. Kapacita celého systému je aktuálně více než dostatečná a kvalita péče je naprosto shodná jako v období před epidemií. Podíl pozitivních záchytů z celkového počtu provedených testů je stabilní a v posledních dnech klesá. Zaznělo to na tiskové konferenci Ministerstva zdravotnictví a Ústavu zdravotnických informací a statistiky k průběžnému vyhodnocení vývoje koronaviru, vlivu přijatých opatření a k modelaci dalšího vývoje. Blíže píšeme zde.

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru