VIDEO: Neskutečný hazard: Černá audina minula policisty 223kilometrovou rychlostí!
Audi se řítí rychlostí 223 kilometrů za hodinu. Foto: Policie ČR
Litoměřice

Ústecký kraj - Policisté se v poslední době setkávají s případy nedodržování povolené rychlosti a některé případy jsou alarmující. Nepřiměřená rychlost přitom byla v Ústeckém kraji v loňském roce příčinou 1484 dopravních nehod, při nichž zemřelo 16 osob, tj. 40 % z celkového počtu usmrcených.

„I v době vyhlášeného nouzového stavu proto hlídky věnují náležitou pozornost provozu na pozemních komunikacích, provádějí silniční kontroly a sledují dodržování nejvyšší povolené rychlosti a dalších pravidel. Od 1. do 8. dubna policisté zjistili téměř 600 dopravních přestupků. Porušení rychlostních limitů v obci řešily hlídky ve 192 případech, mimo obec překročilo rychlost 57 řidičů,“ uvedla policejní mluvčí Šárka Poláčková.

Mostecko

Rekordman, který si asi spletl silnici se závodní dráhou, se minulý týden ve čtvrtek objevil na Mostecku. Řidiči černého vozu policisté mosteckého dopravního inspektorátu na silnici I. třídy (limit 90 km/h) ve směru na Chomutov naměřili ve čtvrtek 2. dubna 2020 rychlost 223 km/h. Hlídka řidiče zastavila. Přestupek bude postoupen do správního řízení obci s rozšířenou působností.

https://www.youtube.com/watch?v=h1td8Yvv7TE

Další překročení rychlosti zaznamenali policisté v Mostě, v místech, kde je povolená rychlost 50 km/h. Pod Širokým vrchem byla naměřená hodnota 113 km/h, v ulici Zdenka Štěpánka naměřili policisté rychlost 108 km/h a v ulici Jana Palacha byla naměřená rychlost 95 km/h. Všechny tři přestupky byly oznámeny na Magistrát města Mostu.

Teplicko

Také na Teplicku mají svého smutného rekordmana. Ve čtvrtek jel ve zúžení komunikace u Hostomic v místě, kde je rychlost omezena na 70 km/h rychlostí 128 km/h. Také tento přestupek bude oznámen k projednání ve správním řízení.

Chomutovsko

Pokuty za rychlou jízdu rozdávaly policejní hlídky v Chomutově. Pokutu zaplatil řidič, který jel rychlostí 78 km/h v Údlicích na Chomutovské ulici, kde je „padesátka“. Stejně tak udělili policisté pokutu za rychlost dalšímu přestupci, který jel na silnici č. I/13 u zooparku, kde platí rychlostní limit 90 km/h, rychlostí 129 km/h. Přestupek řidiče, kterému byla na Pražské ul. v Chomutově, na „padesátce“, naměřena rychlost 107 km/h, byl předán do správního řízení na Magistrát města Chomutov.

1004udlice

Policisté při kontrole v Údlicích. Foto: Policie ČR

„Apelujeme na řidiče, aby dodržovali pravidla silničního provozu! Měli by se vyvarovat agresivní jízdy, nepřiměřené rychlosti a maximálně věnovat pozornost řízení. Chodci a cyklisté by se neměli rozptylovat mobilním telefonem, měli by sledovat provoz kolem sebe a za snížené viditelnosti nosit reflexní prvky,“ doporučuje Šárka Poláčková.

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru