V Česku dnes končí nouzový stav! A v kraji přibyl jediný případ koronaviru
Tisková konference po jednání vlády, 11. května 2020. Foto: Vláda ČR
Litoměřice

ČR - Nouzový stav bude v České republice platit už jen v neděli 17. května. O půlnoci skončí. Kvůli epidemii koronaviru trvá v zemi od 12. března. Situace je nadále příznivá.

O druhé prodloužení doby rozhodla vláda Andreje Babiše na základě souhlasu uděleného Poslaneckou sněmovnou v úterý 28. dubna. Některá opatření proti šíření epidemie ale budou platit dál, přecházejí totiž z krizového na zdravotnický zákon. Patří sem třeba omezení provozu na školách či pořádání hromadných akcí.

A za týden, 25. května, nás čeká poslední velká vlna rozvolnění. „Musíme být stále obezřetní. Každý den vyhodnocujeme data. Jedno je ale jasné. ČR zvládla situaci jako jedna z nejlepších v Evropě. Na konci května budeme mít prakticky všechny provozy funkční,“ uvedl ministr zdravotnictví Adam Vojtěch.

Zároveň přicházejí příznivé zprávy i z Krajské hygienické stanice Ústeckého kraje. Počet pozitivně testovaných osob na koronavirus v Ústeckém kraji k sobotní 17. hodině je 515 osob, z toho za posledních 24 hodin přibyl jeden nový případ na Litoměřicku. Uzdravilo se 448 osob, čtyři za poslední den na Litoměřicku. Ostatní okresy Ústeckého kraje jsou beze změny.

V souvislosti s nemocí covid-19 potom z Ústeckého kraje hlásí Ministerstvo zdravotnictví 21 úmrtí.

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru