Přišla vám výzva k zaplacení poplatku za evidenci v registru? Pozor, je to podvod!
Ilustrační foto
Litoměřice

ČR - Pozor na podvodné zprávy! Přes datovou schránku je rozesílána výzva k zaplacení poplatku 1000 Kč za evidenci v registru. Tváří se jako úřední sdělení spojené s registrem ARES, ale není to pravda. Pokud tuto výzvu dostanete, nereagujte na ni a nic neplaťte.

V současné době jsou prostřednictvím datové schránky p3evem5 zasílány výzvy k úhradě poplatku ve výši 1 000 Kč za „vedení v registru“. Odesílatelem je soukromá společnost registr subjektů s.r.o.

Formát výzvy se snaží navodit falešný dojem, že se jedná o úřední výzvu, spojenou s Administrativním registrem ekonomických subjektů (ARES). Tak tomu v žádném případě není.

Zobrazení ekonomického subjektu v Administrativním registru ekonomických subjektů není spojeno s žádným poplatkem. Pokud jste se stali adresátem podvodné datové zprávy, nemusíte na zprávu reagovat či platit jakýkoliv poplatek.

1905mfcr

Zdroj: Ministerstvo financí ČR

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru