Chcete své děti v létě poslat na příměstský tábor? Pozor, míst rychle ubývá!
Ilustrační foto
Litoměřice

Litoměřice - Dům dětí a mládeže Rozmarýn (DDM), divadlo, knihovna či tým Bezva party zajišťují během letních prázdnin v Litoměřicích a okolí příměstské tábory různého zaměření.

Tábory nabízí dětem nejen zábavnou formu trávení volného času během prázdnin, přináší ale také vzdělání a nové kamarády. Děti budou mít možnost setkat se s vrstevníky, kteří mají podobné zájmy. S výběrem letního tábora by ale neměli zájemci otálet, místa rychle ubývají. Například Rozmarýn již hlásí plno.

Divadlo je během léta k dispozici dětem, které si chtějí osvojit herecké dovednosti, dozvědět se informace o divadle nebo vyzkoušet práci na jevišti. Zařízení vypsalo dva pětidenní termíny, rozdělené dle věkových kategorií. Děti od 7-9 let se mohou hlásit na červencový termín (13.-17.7.), starším dětem (10-13 let) je pak umožněno navštívit tábor v srpnovém datu (24.-28.8.). O malé divadelníky se postarají odborní lektoři, kteří připraví pestrý divadelní program. Tábor zakončí představení pro veřejnost. „Našim cílem je, aby děti v divadle prožily nezapomenutelné prázdninové chvíle a zároveň se přiučily něčemu novému,“ vysvětlila vedoucí divadla Tereza Rozmarová.

Tým „Bezva parta“ vsadil na dobrodružné aktivity dvou turnusů. Zaměřil se na děti ve věku od 7 do 13 let, které se vydají po stopách Harryho Pottera a magie (Škola čar a kouzel) nebo prožijí adrenalinové dny se superhrdiny (Marvelovské dobrodružství). Registrace dětí pro oba turnusy probíhá na webových stránkách Bezva party (http://www.bezvaparta.com/primestske-tabory-2).

Příměstský letní tábor s názvem „Za příběhy kolem světa“ pořádá od 13. do 17. července také Knihovna K. H. Máchy. Bude zaměřen na výtvarné, pohybové a relaxační aktivity. Je určen pro skupinu 10 dětí od 7 do 12 let. Součástí bude také celodenní výlet do Náprstkova muzea v Praze. Více informací na www.knihovnalitomerice.cz.

Rozmarýn se věnuje aktivitám s dětmi v průběhu celého roku a není tomu jinak ani během prázdnin. Nachystal sedm příměstských táborů, přičemž každý z nich je jinak tematicky zaměřený. Tábory Cesta kolem světa, Příroda kolem nás či Adrenalinová zábava jsou zlomkem naplánovaných akcí na červenec a srpen. DDM vyjede také na „Letní tábor s Rozmarýnem“ či na týdenní pobyt do Krkonoš namísto plánovaného zájezdu do Itálie. „Kapacitně jsme tábory ihned po vyhlášení termínů naplnili. Teď jen pevně věříme, že nám současný stav týkající se COVID-19 nezabrání v jejich uskutečnění, těší se děti i naši zaměstnanci. Situace bude jasná koncem května,“ konstatovala ředitelka DDM Zuzana Bendová.

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru