VIDEO: Testovali jsme nový Peugeot 2008. Auto se může stát prodejním hitem
Peugeot 2008 GT Line, 1.2 PureTech, manuální šestistupňová převodovka. Foto: Oldřich Hájek
Litoměřice

Ústecký kraj - Pokud bychom hodnotili prodeje, pak je 2008 klíčovým modelem peugeotu. Předchozí generace se na českém trhu v roce 2019 prodalo přes tři tisíce kusů a stala se tak nejúspěšnějším malým SUV u nás. Ale teď je tu její nástupce. Bude prodejní úspěch následovat? Pojďme si auto představit blíž.

Vozidlo jsme dostali do redakce zapůjčené na několik dní od společnosti Šudoma v Mostě. Najeli jsme v něm několik stovek kilometrů. Jde o Peugeot 2008 ve verzi GT LINE s doplňkovou výbavou, jedna dvojkovým motorem o výkonu 130 koní a manuální převodovkou.

Video

https://www.youtube.com/watch?v=5m1B3N0mQDE

Exteriér

Co na autě okamžitě zaujme, je nádherná oranžová metalíza, která podle mě sedne k dravému
vzhledu ze všech barev úplně nejvíc. Světlomety vpředu i vzadu mají tři charakteristické drápy, vpředu ještě doplněné svítícími tesáky. Černá střecha skrývá panoramatické okno a vše stojí na nádherných černých osmnáctkách. Vzadu je dvojitý výfuk, žádná atrapa.

Interiér

Stejně jako exteriér, i interiér peugeotu je vydařený, byť lehce extravagantní. Drží se linie, kterou jste mohli vidět už u nové 3008 nebo 5008. Najdete tu několik vychytávek. Třeba isofixy na sedadle spolujezdce, čtveřici USB, z nichž jedno je již typu C, nebo třeba povedený držák na mobil v prostřední přihrádce. Telefon si s autem můžete spojit třeba prostřednictvím aplikace Android Auto nebo Apple Car.

Sedadla jsou pohodlná s dobrým vedením těla v zatáčkách. A nechybí tu ani klasické piánko. Jak jsme u peugeotů zvyklí v posledních letech. Lehce se ale změnil způsob ovládání infotainmentu a dalších prvků. Nastavení vyhřívání sedadel je netradičně jen dotykové. V autě je také zajímavý 3D displej.

Do kufru se vejde 434 litrů. Po sklopení sedadel je k dispozici 1467 litrů prostoru. Auto se nabízí ve čtyřech stupních výbavy-active, allure, GT line a GT.

Motorizace

Peugeot 2008 je v nabídce s několika motory. Jsou to tříválcové benzinové jednotky o objemu 1,2 litru a výkonu 100 nebo 130 koní a čtyřválcové jedenapůllitrové diesely rovněž o 100 a 130 koních. V nabídce je šestistupňový manuál nebo osmistupňová automatická převodovka. Ta je dostupná jen u silnějších verzí motorů. A pozor, v nabídce je i čistě elektrický vůz s papírovým dojezdem přes tři sta kilometrů.

Komu by to bylo málo, tak ve verzi GT je motor o objemu 1.2 v automatu se 155 koňmi.

Jízdní vlastnosti

Volant jde naprosto lehce, při rychlejší jízdě řízení tuhne. Rychlosti tam padají skoro samy. Auto není přehnaně měkké, jak byste od francouze očekávali, ale není to ani žádný kostitřas. Prostě super poježdění. Motor je velmi tichý a kultivovaný. Má na takové vozidlo dostatek síly? To rozhodně. Máme ho i v redakční 5008 i větší auto zvládá úplně v pohodě. Spotřebu jsem držel někde mezi šesti a sedmi litry.

Mezi jízdními asistenty nechybí udržování v jízdním pruhu, upozornění na blízké vozidlo, parkovací kamera a parkovací senzory.

Cena

Akční cena Peugeotu 2008 ve výbavě Active s manuální převodovkou a stokoňovou 1.2 je 387 tisíc korun. Nejvyšší stupeň výbavy, GT se 155 koňmi s motorem 1.2 a automatickou osmistupňovou převodovkou, přijde na akčních 650 tisíc korun. Akční cena námi testovaného vozu včetně příplatkové výbavy činí 571 tisíc korun.

Autosalon

Kdo by se chtěl podívat i na další barevné varianty či stupně výbavy, může se na ně přijít podívat v Mostě do prodejny vozidel Peugeot společnosti Šudoma. Najdete ji při výjezdu z Mostu směrem na Žatec.

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru